Стварање конкурентне пословне климе кроз сарадњу јавног и приватног сектора

Почетак » Стварање конкурентне пословне климе кроз сарадњу јавног и приватног сектора » Актуелно » Стварање конкурентне пословне климе кроз сарадњу јавног и приватног сектора

У организацији НАЛЕД-а у београдском хотелу Hyatt Regency пре два дана одржан је радни састанак на тему Стварање конкурентне пословне климе кроз сарадњу јавног и приватног сектора. У име градоначелника Ваљева др Слободана Гвозденовића овом скупу је присуствовао помоћник градоначелника Мирослав Пимић.

Позиционирање локалне самоуправе у дијалогу са локалном привредом била је основна тема радног састанка. Окупљени представници државних институција, локалних самоуправа и привреде имали су прилику да размене искуства и представе примере најбољих пракси у раду локалне администрације и успешне моделе за стварање бољих услова за пословање на локалу. Ваљево је један од примера добре праксе и један од ретких градова где функционише Савет за привредна кретања, који окупља двадесетак најзначајнијих локалних привредника. Овај састанак је веома значајан као једна размена искустава, посебно са људима из региона.

Састанку су присуствовали Бранислав Недимовић, министар пољопривреде, шумарства и водопривреде, Дејан Ђокић, председник извршног одбора Налед-а, Бојан Стевић, државни секретар Министарства државне управе и локалне самоуправе, Владан Васић, градоначелник Пирота и потпредседник управног одбора НАЛЕД-а, представници Народне скупштине, Развојне агенције Србије, делегација БиХ и челници Наледа-а.