Сусрет са Љубом Поповићем

Почетак » Сусрет са Љубом Поповићем » Вести » Сусрет са Љубом Поповићем
Академског сликара Љубу Поповића јуче су примили градоначелник Ваљева Станко Терзић и заменик градоначелника Жарко Ковач. Уочи обележавања тридесетогодишњице рада Модерне галерије у Ваљеву, установе културе од националног значаја, било је речи о досадашњем раду Галерије, али и о плановима за наредни период.
 
Љуба Поповић је истакао да је задовољан активностима Модерне галерије и нагласио колики је њен значај за Ваљево током три деценије успешног рада.  У Модерној галерији су протеклих година представљена значајна дела савремене ликовне уметности и Медиале, а у њој је стално изложена поклон-збирка слика Љубе Поповића, једног од највећих српских сликара, који је детињство провео у Ваљеву.
 
На састанку су се, између осталог, разматрале могућности да се уз учешће Ваљева, ресорног министарства и из предприступних фондова Европске уније нађе адекватан простор за излагање богате колекције слика које су протекле три деценије Модернoj галерији и Ваљеву поклонили уметници који су излагали у нашем граду.
 
Представници Ваљева су рекли да је Ваљево увек подржавало рад Галерије и да ће тако бити и у будућности. Истакли су да Модерна галерија заузима важно место у културној понуди Ваљева и да са поносом истичу високе уметничке домете ове установе културе.
 
Директор Модерне галерије Душан Јовановић је нагласио да је установа последњих година напредовала и технички и уметнички и да је све ове године имала добру сарадњу са Градом, као оснивачем.
 
Приликом сусрета са Љубом Поповићем разговарало се и о новој изложби у Модерној галерији, која ће бити отворена у октобру, у оквиру програма “Један аутор- једна слика” , када ће бити изложена слика Љубе Поповића. Било је речи и о изласку из штампе монографије о овом истакнутом сликару, који већ 50 година живи и ствара у Паризу. Монографија ће бити промовисана на овогодишњем Сајму књига у Београду.

Leave a Comment