Шутановац отворио нови Ковачки центар у Крушику

Почетак » Шутановац отворио нови Ковачки центар у Крушику » Вести » Шутановац отворио нови Ковачки центар у Крушику
Ковачки центар у Холдинг компанији “Крушик” у Ваљеву, отворен је данас уз присуство министра одбране Драгана Шутановца и осталих угледних званица из земље и града. Министар одбране Србије Драган Шутановац отворио је данас нови Ковачки центар вредан 4,5 милиона евра, чију су изградњу заједнички финансирали држава преко Јавног предузећа Југоимпорт СДПР и “Крушик”, у односу 51 према 49 одсто. У Ковачком центру ће радити 80 радника, који ће производити кошуљице за минобацачке програме мањих калибара, а од јуна 2011. почеће ковање кошуљица мина већих калибара.
 
Обновом Ковачнице уштедеће се око шест милиона долара, колико се до сада трошило на увоз кошуљица за мине из Бугарске и БиХ. Стручњаци из Немачке су од јуна у новој хали од 4.500 квадрата репарирали део опреме из старе Крушикове ковачнице срушене током НАТО бомбардовања 1999, док је део опреме нов, али комплетна монтажа још није завршена.
 
Министар одбране Драган Шутановац је данас рекао да ће држава Србија током 2011. настојати да комплетно обнови технлогију у новом Ковачком центру Крушика, али и да инвестира у обнову ракетног програма, чији је носилац у бившој СФРЈ био управо “Крушик”. Данас је новинарима речено и да ће Крушик у 2010. остварити извоз од преко 30 милиона долара. У тој фабрици је од 2008. отворено око 800 нових радних места, па она сада запошљава 1.650 радника.

Leave a Comment