Сутра 18. Светосавска трка

Почетак » Сутра 18. Светосавска трка » Вести » Сутра 18. Светосавска трка
На Савиндан, 27. јануара у организацији Спортског савеза Ваљева, у техничкој реализацији Атлетског клуба „Металац“ а под покровитељством Града и Епархије ваљевске одржаће се 18. Светосавска трка. У част највећег српског светитеља Светог Саве трку је утемељио деведесетих година прошлог века почивши Александар Миловановић са клубом Ваљевоауто. Захваљујући љубитељима атлетике и подршци Града трка је опстала до данашњих дана и прва је трка у календару Атлетског савеза Србије у овој години.
 
Старт и циљ свих трка, а планирано их је 15, од предшколског узраста до ветерана и рекреативаца, биће одржана у Карађорђевој улици, на излазу са градског трга испред хотела „Нарцис“, тачно у 12 часова.
 
Организатори су на данашњој конференцији за новинаре најавили велики број учесника, од ваљевских предшколаца до сениора, припадника војске и полиције, екипе са Цетиња, младих и талентованих атлетичара и ученика ваљевских средњих и основних школа. Најављено је и да ће две трке бити меморијалне, и то једна у знак сећања на оснивача светосавске трке Александра Миловановића а друга у знак сећања на некадашњег атлетичара и дугогогодишњег директора ове манифестације Ненада Кузмановића.
 
За ову манифестацију Град је издвојио 300.000 динара.Најбољи атлетичари ће добити и новчану награду у износу од 18.000 динара.
 
Светосавска трка је од великог значаја за град Ваљево и налази се у програму сталних градских манифестација. Трка је подржана од стране Олимпијског комитета Србије, Спортског савеза Србије и Ваљевске епархије.
 
Владимир Марковић Хари је истакао да ће ово бити једна од најмасовнијих трка у нашем граду и позвао је суграђане да сутра у што већем броју изађу и испрате ову трку.
 
Саобраћај ће сутра због Светосавске атлетске трке бити затворен у Карађорђевој и другим централним улицама у периоду од 11.30 до 14.30 часова.
 
 

Leave a Comment