Сутра почиње 30. Џез фест

Почетак » Сутра почиње 30. Џез фест » Вести » Сутра почиње 30. Џез фест
У Ваљеву сутра, (четвртак 16. октобар) почиње 30. Џез фест, који ће трајати до 18. октобра. На данашњој конференцији за новинаре је најављен овај јубиларни фестивал, као прилика да се у Ваљеву сусретну изврсни музичари из Србије и са простора бивше Југославије, али и место на коме ће посетиоци уживати у доброј музици и атмосфери.
 
Председник Организационог одбора Александар Вујић Суботић је нагласио да је велики значај фестивала за промоцију града, јер је протекле три деценије Џез фест био место на коме су наступали најбољи музичари из региона, али и позната светска имена. 
 
„Захвалио бих се Јовану Маљоковићу, без кога Фестивал не би добио размере које сада има. Свега овога не би било без спонзора који нам помажу сваке године. Велики допринос су нам дале Ваљевска пивара, штампарија БОСИС, ГЕЈТ и НИС и ја им се захваљујем. Град Ваљево сваке године подржава манифестацију“, рекао је Вујић Суботић.
 
Уметнички директор Џез феста, џез саксофониста Јован Маљоковић, који је и идејни творац фестивала, издвојио је као једну од најзначајнијих ствари, то што је стасала генерација врхунских музичара из Ваљева. Он је рекао да се овај фестивал разликује и по томе што се учесници добро друже и памте лепо време проведено у Ваљеву.
 
„Пошто је ово велики јубилеј, веома је важно када једна генерација направи нешто, као што је моја генерација. Прошло је тридесет година и желео бих и да ова генерација која долази, исто тако воли Ваљево, уједини се и има нове идеје. Доживели смо да у Ваљеву сада имамо генерацију џез музичара који су озбиљно пришли том послу и који су професионалци, школованих људи. Овај Фестивал није узалуд прављен, него је он имао утицаја да ми дочекамо младу генерацију образованих музичара и да џез прикупи све људе који уживају у тој врсти музике“, рекао је Маљоковић.
 
Микица Ђурић, из ТЕАТАР БИЗАРА најавио је прво вече и наступ ваљевских џезера: АБВ БЕНД, ЕНА И ПРИЈАТЕЉИ, БЛУ ТРЕЈН, ТЕАТАР БИЗАР, ПИЛОТ БЛУЗ БЕНД и СТЕЈЏ БЕНД.
 
„Ваљевци су успели да издрже 30 година и да доспеју на Велику сцену. Да није било љубави према џезу и музици, не би било ничега. Ваљевци се труде свих ових година и опстаје ово ваљевско вече, да улепша свима нама то дружење и цео Фестивал. Велика ми је част да моја група и пријатељи, учествујемо на Фестивалу“, рекао је Микица Ђурић.
 
Милош Смиљанић, директор Центра за културу и Весељко Белушевић, извршни директор Џез феста кажу да је све спремно за манифестацију. Смиљанић је нагласио да се препознатљивост фестивала огледа и у визуелном идентитету, оигиналношћу плаката дизајнера Душана Арсенића. 
 
Весељко Белушевић је најавио и отварање Џез улице у холу који води на Велику сцену, а која се састоји од фотографија учесника претходних фестивала, великана наше џез сцене. Поводом 30. година Џез феста у Ваљеву издата је и брошура са најважнијим информацијама и фотографијама.
 
У петак 17. октобра у Холу Центра за културу биће отворена и изложба фотографија десет ваљевских фотографа и пријатеља Фестивала Ел Гвојоса.
 
Улазнице за Џез фест су од данас у продаји на билетарници Центра за културу Ваљева, која је отворена од 10 до 11 часова и од 17 до 23 часа. Улаз је слободан за вече ваљевских џезера, а карта је 300 динара појединачна, односно 500 динара комплет за петак и суботу.
 
ПРИЈАТЕЉИ ЏЕЗ ФЕСТА:

ВАЉЕВСКА ПИВАРА, ГЕЈТ, БОСИС И НИС

 
ПУБЛИК, АУДИАЛ, ДУНАВ ОСИГУРАЊЕ, КОМЕРЦИЈАЛНА БАНКА, ГРЕДА, ПОЉОПРИВРЕДНА ШКОЛА, ДРУШТВО ИСТРАЖИВАЧА „ВЛАДИМИР МАНДИЋ МАНДА“, тУРИСТТИЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА ВАЉЕВА, АУУТОТРАНСПОРТ, ЖЕКС ВАЉЕВО
 
МЕДИЈСКИ СПОНЗОРИ:
РАДИО БЕОГРАД, РАДИО 202, РАДИО ЛЕГЕНД, ВТВ, ТВ ВА ПЛУС, УГРАДУ.ИНФО, КОЛУБАРСКЕ.РС, НАПРЕД, РАДИО ПАТАК, РАДИО ВАЉЕВО И РАДИО 014
 

Leave a Comment