Сутра почиње Кошаркашки турнир Лука Станчић

Почетак » Сутра почиње Кошаркашки турнир Лука Станчић » Вести » Сутра почиње Кошаркашки турнир Лука Станчић
Меморијални кошаркашки турнир Лука Станчић, који се по први пут ове године организује у оквиру обележавања Дана града Ваљева, а под покровитељством Кошаркашког савеза Србије,  почиње сутра (петак 16. март) у ваљевској Хали спортова. Прву утакмицу играју Партизан-Босна у 15.00 часова, у 17.00 часова играју Војводина и Металац, у 19.00 Cedevita-Union Olimpia, а у 21.00 час Alikante-Split.
 
Најављујући Турнир Александар Ранковић, члан Градског већа и члан Организационог одбора нагласио је да ће сва средства прикупљена на овом турниру бити уплаћена Фондацији „Битка за бебе“ Телевизије Б92. „Сматрамо да је у питању једна лепа и хуманитарна акција, а осим тога, посредством овог Фонда нашем граду су достављена два инкубатора за превремено рођене бебе, па сматрамо да је ово прави начин да се Ваљево укључи у ову лепу хуманитарну акцију“, рекао је Ранковић.
 
Он је најавио и пратеће програме Турнира, пре свега пројекцију филма „Жућко“ који говори о Радивоју Кораћу у петак (16.март) у 21.00 час у Центру за културу. У договору са продуцентима, приход од продаје карата такође ће бити уплаћен у хуманитарне сврхе Фонду „Битка за бебе“. Ранковић је најавио да ће  сутра на пројекцији филма бити присутни и глумци. Један од пратећих програма Турнира је и трибина о Луки Станчићу која ће се одржати у суботу 17. марта у 18.30 часова у свечаној сали Ваљевске гимназије.
 
Дневна донаторска карта за четири утакмице кошта 100 динара и сав приход, баш као и приход од донаторских средстава, биће уплаћен у хуманитарне сврхе.  Град Ваљево је већ откупио контигент од 1000 улазница и доставио их ваљевским школама. Ранковић је на данашњој конференцији за новинаре најавио и аукцију делова опреме и предмета кошаркашких клубова који долазе на Турнир у Ваљево и поклоне од Кошаркашког савеза Србије, а приход од аукције намењен је такође Фонду Телевизије Б92.
 
Свечано отварање Турнира је у петак у 19.00 часова у ваљевској Хали спортова.
 
Детаљније информације о Меморијалном турниру Лука Станчић доступне су на сајту www.memorijallukastancic.com.

Leave a Comment