Сутра почињу 27. “Тешњарске вечери“

Почетак » Сутра почињу 27. “Тешњарске вечери“ » Вести » Сутра почињу 27. “Тешњарске вечери“
Тешњарске вечери, највећи ваљевски фестивал почињу сутра, речено је на данас одржаној конференцији за новинаре. Ове године ће манифестацију отворити ученик Ваљевске гимназије Давид Копривица, који је из хемије на Олимпијади у Москви освојио бронзану медаљу. Заставу ће подићи младе одбојкашице Ваљева и пионири ватерполо клуба “Валис“.
 
Програм је изузетно богат разним садржајима, тако да ће и гости и суграђани у наредном периду моћи да уживају у њему. Свакодневна дешавања биће организована на више локација у граду. На преко 50 локација у самом Тешњару биће бројне изложбе и презентације, на којима ће своје радове представити занатлије и удружења. Туристичка организација се побринула за изложбу сувенира из 20 градова Србије.
 
На великој летњој позорници на Колубари прво вече ће наступити Симфонијски оркестар младе ваљевске виолончелисткиње Јеле Михаиловић. Група “Неверне бебе“ ће јубилеј 20 година рада обележити великим концертом на Тргу Десанке Максимовић. Остале групе ће свој програм извести на летњој позорници на Колубари. У богатом програму током “Тешњарских вечери“ наступиће и Јован Маљоковић са својим бендом, бројна и вома позната имена рок, џез, поп и народне музике.
 
Градоначелник Ваљева Станко Терзић изразио је задовољство што ова манифестација траје 27 година и што обилује квалитетним програмима. Између осталог истакао је да су програми прављени да задовоље различите потребе, за различите генерације и укусе. Позвао је грађане Ваљева да учествују у овој манифестацији и одаберу и посете програме који им се нуде, а нагласио је и да очекује велики број гостију.
 
Весељко Белушевић, извршни директор манифестације је рекао да су све локације спремне за програме, a у случају лоших временских услова организатори су обезбедили и алтернативни простор за одржавање програма и то: Центар за културу, Народни музеј и свечану салу Ваљевске гимназије.
 

Leave a Comment