Све је спремно за Тешњарске вечери

Почетак » Све је спремно за Тешњарске вечери » Вести » Све је спремно за Тешњарске вечери
  “Са сигурношћу можемо да кажемо да је Ваљево овог лета било један од центара културних дешавања у Србији“, рекао је градоначелник Ваљева Зоран Јаковљевић отварајући данашњу конференцију за новинаре поводом предстојећих “Тешњарских вечери’’. Oве године први пут су осмишљење “Ваљевске летње игре“ које подразумевају велики број манифестација. Он је истакао да су се установе културе ове године потрудиле да понуде богате садржаје који ће привући посетиоце током наредних девет дана.

 
Тешњарске вечери су најстарија културна манифестација у нашем граду. Оне су постале бренд овога града, а велики број гостију из године у годину то најбоље илуструје. Ове године град у гостима је Нови Београд. Прошле године Тешњар је постао средиште тешњарских вечери,што је наишло на позитивне коментаре наших суграђана. Стога ће и део овогодишњих програма манифестације у старој чаршији бити резервисан за старе занате , сувенире, ручне радове…Захваљујући доброј медијској промоцији, велики број спонзора из Ваљева, али и компанија ван нашег града, помогао је одржавање манифестације.
Ове године, “Тешњарског гласоношу’’ радиће група младих људи, који ће кроз својеврсну радионицу, пратити дешавања током манифестације и то на крају сажети у један број традиционалног гласила. Иначе, досадашња 22 броја, захваљујући Матичној библиотеци ‘’Љубомир Ненадовић’’, обрађена су и у електронској форми постављена на новоотворени сајт Тешњарских вечери – www.tesnjarskevaljevo.rs  
Из вечери у вече, на седам локација у граду, смењиваће се позоришне представе , филмске пројекције, фолклор, џез, блуз, изложбе, програми за најмлађе….
Званично отварање, 23.по реду “Тешњарских вечери’’, је у петак 7.августа, у 21 сат на Летњој позорници.
Након поздравне речи градоначелника Ваљева Зорана Јаковљевића и председника градске општине Нови Београд Ненада Миленковића, наступиће Слободан Тркуља и Балканополис.
У случају лоших временских услова алтернативни простори су Дом културе и Омладински центар.
 

Leave a Comment