Свечана седница Радне групе за Дивчибаре

Почетак » Свечана седница Радне групе за Дивчибаре » Актуелно » Свечана седница Радне групе за Дивчибаре
_dsc0361_dsc0362_dsc0364_dsc0390_dsc0399

Након отварања ски стазе Црни врх и бензинске станице, на Дивчибарама је у хотелу „Пепа“ одржана свечана седница Радне групе за Дивчибаре чији је председник градоначелник др Слободан Гвозденовић.

„Велико ми је задовољство да смо данас сви овде јер 27. децембaр је дан када је Краљевина Југославија, тадашња прогласила Дивчибаре туристичким местом 1925. године. Интенција ове нове градске владе, је да се посебна пажња посвети развоју Дивчибара, али и Петнице. До сада смо неке ствари чини ми се померили са мртве тачке. Оно што је јако значајно за нас јесте да је пре свега  то наишло и на разумевање чини ми се и јавности, али исто тако и људи који су данас  били наши гости. Пре свега г-дин Бабић, Г-дин Стевановић, г-дин Љуба Аксентијевић, директорка ТОВ Србије Марија Лабовић били су  су јако заинтересовани за неке даље кораке које ћемо предузимати када је конкретно у питању  ова нова ски стаза која је овде отворена на Црном врху. Разговарали смо у том правцу да се постави расвета на ски стази, јер би на тај начин имали ноћно скијање.  Оно што је данас битно је то да смо неки први корак направили“, рекао је у обраћању присутнима градоначелник Гвозденовић.

Члан радне групе за Дивчибаре Давид Максимовић, који је уједно и члан Градског већа говорио је о конкретним плановима и начину на који ће бити утрошена средства планирана градским буџетом за ову планину.Он је истакао да је направљен план под именом „Наше Дивчибаре 20-20“, а у питању је четворогодишњи план са идејом да се сваке године чине кораци који ће донети бољитак Дивчибарама.За наредну годину град је првенствено усмерио пажњу  на пројекте техничке документације који чине основ за било какво финансирање од стране града Ваљева и министарстава. Као најургентнији проблем Дивчибара радна група је означила проблем канализације.

На седници је о плановима развоја Дивчибара говорио и заменик градоначелника др Драган Јеремић. „Постоји већ један нацрт како то да се реши без неких великих радова, а буџетом није предвиђен камп Бреза, али смо направили договоре да приватно јавним партнерством то оживимо. Ски стаза, а такође и Хала спортова су пројекти са којима ћемо конкурисати код министарства. За водоснадбевање које је такође кључно за ову планину тражимо начин како да прикључимо бушотину која већ постоји. Већ две године опредељујемо средства за метео станицу, која још није урађена, али проблем је био у експропријацији и надам се да ћемо то сад решити“, рекао је заменик градоначелника Јеремић.