Свечано отворен Регионални иновациони стартап центар у Ваљеву

Почетак » Свечано отворен Регионални иновациони стартап центар у Ваљеву » Актуелно » Свечано отворен Регионални иновациони стартап центар у Ваљеву

Министар за иновације и технолошки развој др Ненад Поповић у Ваљеву је свечано отворио Регионални иновациони стартап центар у просторијама Пословног инкубатора на Факултету здравствених, правних и пословних студија Универзитета Сингидунум у Ваљеву.

Своју посету Ваљеву, министар Поповић са својим сарадницима, међу којима је и његов саветник проф. др Бошко Николић, Ваљевац, који је био професор на Електротехничком факултету, започео је састанком са градоначелником Ваљева др Слободаном Гвозденовићем. У разговору са представницима града, министар је указао на велике могућности које нуди ИТ сектор у развоју Србије и препоручио да се град Ваљево још више окрене ка улагању у ову област. ИТ сектор из године у годину бележи брз раст, што доприноси великом извозу, а министарство којим руководи др Ненад Поповић кроз разне пројектне линије подржава развој овог сектора и помаже младим предузетницима широм Србије.

Регионални иновациони стартап центар Ваљево пројекат је Кабинета министра за иновације и технолошки развој Владе Републике Србије, основан у октобру 2018. године потписивањем трипартитног уговора између Кабинета, Града Ваљева и Пословног инкубатора Ваљево.

Град Ваљево један је од осам градова Србије који су обухваћени Програмом подршке отварању регионалних иновационих стартап центара.

Регионални иновациони стартап центар Ваљево обезбеђује адекватне садржаје, простор за рад и све остале неопходне услове за подршку развоју стартап предузетништва у Колубарском округу. Главне активности су пружање услова за рад, обуке, радионице и предавања, као и умрежавање корисника Центра у циљу развијања нових пословних идеја корисника или наставка обављања постојећег посла у заједници корисника на обострану корист – за стварање нових радних места, за побољшање постојећих позиција, ради стицања нових знања, али и преношења знања и искуства.

Регионални иновациони стартап центар почео је са радом у марту 2019. године и до данас је у њему одржано преко 20 радионица на различите теме, од покретања сопствених предузетничких иницијатива, програмирања у програмском језику Јава, како од иновативне идеје креирати софтвер, програмирања у ПХП-у, прављења паметних уређаја помоћу технологије Интернет ствари, до каријерног развоја и личног брендирања. Услуге Центра тренутно користи око 10 сталних станара и већи број заинтересовних полазника обука.