Свечано отворена “Дечја недеља“

Почетак » Свечано отворена “Дечја недеља“ » Вести » Свечано отворена “Дечја недеља“
Деце има разне, ал свако дете је личност разлике нису казне, у разликама је наша сличност стихови песника Љубивоја Ршумовића су слоган овогодишње Дечје недеље која се у Ваљеву одржава од 3. до 11.октобра. Ученици Основне школе “Нада Пурић“ ђаци прваци су са својим учитељицама посадили дрво генерације у школском дворишту и симболично означили почетак “Дечје недеље“.
 
“Дечја недеља је право време да се и овде у нашој средини чује глас деце, да се уваже њихови предлози и жеље, да се покрену акције за децу и младе које поправљају њихов статус у породици, школи, окружењу а све са циљем да током целе године положај деце буде у центру друштвене пажње и бриге. Будимо уз децу! Планирајмо простор, време по мери детета! Стварајмо заједно свет у коме ће деца и млади срећније одрастати“, рекао је председник Организационог одбора др Завен Дер Хазарјан на отварању ове манифестације.
 
Гост на отварању је био и професор др Павле Ковачевић, који се годинама бави децом и најбоље познаје њихове различитости.
 
Вредни прешколци, трећаци и четвртаци су припремили и извели “Бранково коло“. Огњен Станојловић ученик школе “Нада Пурић“ одрецитовао је песму “Песма за размишљање“, а ученици специјалних одељења су отпевали песму “Ајде Като“. Изведено је “Краљево коло“ заједнички рад ученика старијих и млађих разреда. Омиљени хор “Срцуленце“ се представио са две песме “Ваљево сити“ и “Доле некултура“. Ликовна изложба ученичких радова урађена је на тему овогодишњег слогана дечје недеље.
 
Скромни поклони су припремљени за предшколце, прваке и децу са посебним потребама.
 
Ове године за малишане је припремљен богат и разноврстан програм, који ће се свакодневно одвијати у свим школама.
 
 
 
 
 

Leave a Comment