Свечаност поводом првих беба из Центра за ВТО

Почетак » Свечаност поводом првих беба из Центра за ВТО » Вести » Свечаност поводом првих беба из Центра за ВТО
Од 1. септембра до 1. октобра рођено је девет беба након вантелесне оплодње која је спроведена у оквиру Центра за ВТО. Данас је у Здравственом центру Ваљево тим поводом уприличена свечаност, а родитељима беба су уручени пригодни поклони.
 
У првих годину дана рада Центра за ВТО, којим руководи др Бранко Будимировић, рођене су бебе у Пријепољу, Чачку и Ваљеву, а међу њима је и три пара близанаца, по девојчица и дечак, а како је данас најављено, до краја октобра очекује се рођење још једне девојчице у Прибоју.
 
Прва беба из програма Центра за ВТО је Миња, кћерка Данке Средојевић из Пријепоља, која је на свет дошла 1. септембра. Два дана касније Горица Дивовић из Чачка је родила Дуњу, да би се 7. септембра радовали Ваљевци, пошто је Горица Радовановић на свет донела Вука. Потом су се породиле и на свет донеле близанце Чачанке Гордана Благојевић и Ивана Јовановић, а серију првих беба, које су зачете у јануару ове године, допунила је јуче у ваљевском породилишту наша суграђанка Мирјана Ковачевић.
Уз позив суграђанима, а пре свега привредницима да подрже рад овог Центра, представник златаре W.О.Г. је даривао прву рођену бебу брилијантом.
Како каже шеф Центра за ВТО др Бранко Будумировић, ваљевска болница као прва која није клинички центар до сада је у процедуру вантелесне оплодње примила 102 пара са територије Ужица, Шапца, Краљева, Чачка, Новог Пазара и Ваљева.
 
До краја године Центар за ВТО ће примити још до 30 парова које пошаље Републички фонд за здравствено сигурање. С обзиром на то да у Ваљеву нема листе чекања и сваки пар у процедуру улази за максимално три седмице. На овај начин, стали смо уз раме највећих градова и Клиничких центара и даћемо све од себе да уз квантитет задржимо и квалитет“, рекао је др Будимировић.
 
 
Свечаности у Едукативном центру ЗЦ Ваљево присуствовали су представници града Ваљева, на челу са градоначелником Станком Терзићем. Град Ваљево је подржао рад Центра за ВТО, као и финансирање трошкова вантелесне оплодње. За 2013. годину је опредељено три милиона динара, а до сада је право на финансирање трошкова остварило девет парова.
 

Leave a Comment