Свечаност ревије „Колубара“

Почетак » Свечаност ревије „Колубара“ » Вести » Свечаност ревије „Колубара“

 

Обележавање изласка 200. броја ревије „Колубара“, промоција књиге „Вировци и Вировчани“, као и уручење плакете прошлогодишњем добитнику награде „Ваљевац-личност године“ уприличени су на синоћњој свечаности у хотелу „Гранд“, у организацији Издавачког предузећа „Колубара“.
 
Након обраћања уредника ревије Здравка Ранковића и Радоша Глишића, поводом значајног јубилеја-изласка 200. броја ревије „Колубара“,  уводне делове књиге „Вировци и Вировчани“  прочитала је дугогодишња сарадница ревије „Колубара“ Радмила Новаковић.
 
Добитник признања „Ваљевац личност године“  из 2008. године Бранко Антонић уручио је потом плакету добитнику за 2009. годину, директору Пољопривредне школе у Ваљеву Милану Гајићу.
Гајић је у традиционалном, 16.  избору ревије „Колубара“ за личност године, проглашен за Ваљевца који је обележио 2009. годину, доприневши да једна од најстаријих српских пољопривредних школа поврати некадашњи углед и отворио први ученички интернат у Колубарском округу.
 
Ревија „Колубара“ излази сваког првог у месецу од маја 1994. године. Од те године, новинарски жири ревије бира Ваљевца који је обележио годину и додељује му, као лауреату признања, плакету са ликом Љубомира П.Ненадовића.

 

Leave a Comment