Светом Сави у част

Почетак » Светом Сави у част » Вести » Светом Сави у част

 

Ваљевка Ана Суботић прва је стигла на циљ у трци на 3000 метара на данашњој традиционалној Светосавској атлетској трци одржаној у Ваљеву, док је најбољи међу сениорима био Велимир Бојовић из Лепосавића који је победио у трци на 5000 метара. Осим ученика основних и средњих школа, на атлетској трци у Ваљеву надметали су се и припадници Војске Србије, Полицијске управе, ветерани и рекреативци, а међу најбројнијима су били најмлађи учесници трке-предшколци.
 
Светосавска атлетска трка одржава се у Ваљеву у част првог српског просветитеља Светог Саве већ 13 година и сваке године окупља преко 300 младих атлетичара, професионалних спортиста, али и рекреативаца како из Ваљева тако и из других градова Србије.  
 
Осим пехара, медаља, диплома и захвалница, најбоље пласирани у тркама добили су и вредне награде-новчане за освојено једно до прва три места у категорији јуниора, односно за
освојено једно од првих пет места у категорији сениора. Како би анимирали што већи број младих Ваљеваца да се укључе у ову спортску манифестацију и на тај начин дају допринос обележавању великог српског светитеља и просветитеља Св.Саву, Организациони одбор је захваљују ангажовању спонзора, обезбедио за најбоље пласиране и низ других вредних награда.
 
Отварајући ову спортску манифестацију, председник Скупштине града Ваљева Горан Лучић честитао је свим образовним установама Дан просветитељства у Србији и додао да „наш град жели овом манифестацијом да покаже да иде правим путем прослављајући овог светитеља у чију част је и организована данашња атлетска трка“.
 
Промотер овогодишње атлетске трке био је ваљевски кошаркашки клуб „Металац“. Председник овог клуба Душко Ђукановић овом приликом захвалио се на указаном поверењу да КК „Металац“ буде промотер једне овкаве спортске манифестације. „Велики успех је учествовати у једној оваквој трци и ја одајем признање на спортском духу и надам се да ће он бити звезда водиља за ове младе такмичаре у целом њиховом животу“, рекао је Ђукановић. 

Leave a Comment