Светосавска атлетска трка 27. јануар 2018. године

Почетак » Светосавска атлетска трка 27. јануар 2018. године » Актуелно » Светосавска атлетска трка 27. јануар 2018. године

Под покровитељством Града и Епархије ваљевске а у техничкој реализацији Атлетског клуба „Металац“ одржаће се 19. Светосавска трка у суботу 27. јануара на Градском тргу са почетком у 12 часова, најављено је на данашњој конференцији.

Старт и циљ свих трка је у Карађорђевој улици, на улазу/излазу са Градског трга, испред хотела „Нарцис“. Стаза је кружна и трчи се асфалтом улицама града.

Светосавска трка је од великог значаја за град Ваљево и налази се у програму сталних градских манифестација. Град је и ове године издвојио 300.000 динара. Трка се реализује преко Спортског савеза Ваљева и  Атлетског клуба „Металац“.

Владимир Марковић Хари, представник Атлетског клуба „Металац“ најавио је програм предстојеће „пунолетне“ тркe као и одличне временске услове.

„Програм Светосавке трке је устаљен преко Атлетског савеза Србије и Европске атлетске федерације. Имамо 24 трке у категоријама од предшколаца до ветерана. Ове године су се пријавили и планинари који желе да учествују у овој традиционалној манифестацији од изузетног значаја. Поред Основних школа града Ваљева, ове године смо преко црквене општине обавестили и све школе које носе име Светог Саве на територији Србије“,рекао је Марковић.

Драгутин Кузмановић, син  некадашњег атлетичара и дугогогодишњег директора ове манифестације Ненада Кузмановића се захвалио Спортском савезу и  Атлетском клубу „Металац“ што  трка и даље има свој континуитет и што трка предшколаца носи име по његовом оцу.