Светосавска атлетска трка двадесета по реду

Почетак » Светосавска атлетска трка двадесета по реду » Актуелно » Светосавска атлетска трка двадесета по реду

Традиционална Светосавска атлетска трка  двадесета по реду, одржаће се у недељу 27. јануара на Савиндан са почетком у 12:00 часова речено је на данашњој конференцији за новинаре. Старт и циљ свих трка, а планирано их је 15, од предшколског узраста до ветерана и рекреативаца, биће одржан у Карађорђевој улици, на излазу са градског трга испред хотела „Нарцис“.

„Ваљево је један од ретких градова у Србији који се може похвалити организацијом две атлетске уличне трке у току једне године. Ова трка се налази у званичном календару такмичења  Атлетског савеза Србије и одржаће се на централним улицама града Ваљева. Из буџета града Ваљева за трку је опредељено 350.000 динара.Трка се као и сваке године одржава и реализује преко Спортског савеза Ваљева, уз техничку организацију АК „Металац“. Сви учесници су дужни да имају здравствене прегледе и трче на сопствену одговорност“, истакао је Радомир Симић, секретар Спортског савеза Ваљево.

Председник сталног савета градске манифестације Радомир Миловановић позвао је суграђане да учествују на овој традиционалној манифестацији.

„Користим прилику да позовем све грађане Ваљева, упркос лошим временским условима који нас очекују да узму учешће у овој светковини града Ваљева и да пруже превасходно подршку деци, која су симбол ове трке и светосавља“, рекао је Миловановић

„Светосавску атлетску трку организујемо преко 20 година у сарадњи са градом. Надамо се да ће и ове као и претходних  године бити више од триста учесника свих узраста. Најављен је долазак и деце из Републике Српске. И поред најављених лоших временских услова победиће младост и љубав  према спорту. За све такмичаре обезбеђене су награде, дипломе и медаље, од 1. до 3. места, као и награде спонзора. Морам да истакнем да смо ове године дужину трке за први и други разред основне школе смањили са 800 на 400 метара“, рекао је технички организатор Светосавске трке Владисав Марковић Хари.

Представници Организационог одбора Светосавске атлетске трке су се захвалили граду Ваљеву и свима који подржавају ову манифестацију, а суграђане су позвали да у што већем броју испрате ову манифестацију.