Светосавска атлетска трка на Савиндан

Почетак » Светосавска атлетска трка на Савиндан » Вести » Светосавска атлетска трка на Савиндан
 
Традиционална Светосавска атлетска трка одржаће се и ове године на Савиндан у уторак 27. јануара са почетком у 12.00 часова рекао је на данашњој конференцији за новинаре Драгутин Кузмановић председник Организационог одбора трке.
 
Старт и циљ трке је у Карађорђевој улици код Градског трга и тим поводом део Карађорђеве улице, Синђелићеве, Пантићеве и Улице Вука Караџића биће затворене за саобраћај у термину од 11.00 до 13.30 часова истакли су организатори.
Свечано отварање традиционалне спортске манифестације предвиђено је за 12.00 часова. Покровитељ ове манифестације је град Ваљево, а организатори су Спортски савез Ваљево и Атлетски клуб Металац.
 
Први учесници трке и ове године биће дечаци и девојчице предшколског узраста, који ће трчати на стази дугој 200 метара, потом ће се на 800 метара такмичити ученици ваљевских основних и средњих школа, јуниорке и сениорке трчаће на 3000 метара, јуниори и сениори на 5000 метара, припадници Војске Србије и полиције трчаће на 2000 метара, док ће ветерани и рекреативци трчати на стази дугој 1000 метара. Стаза је кружна и трчи се асфалтом улицама града.
На овој спортској манифестацији која се налази у календару Атлетског савеза Србије очекује се учешће око 350 учесника и око 30 клубова.
 
Трка предшколаца девојчица и дечака носи назив „Меморијал Александар Миловановић“који је био иницијатор и први организатор ове трке, док трка ученица првог и другог разреда основних школа носи име „Меморијал Ненад Кузмановић“ по дугогодишњем председнику Савета и Организационог одбора трке.
 
Из буџета града Ваљева за организацију опредељено је око 300.000 динара.
 
„Епархија ваљевска ће се потрудити да да свој допринос у организацији тако што ће сваки учесник добити један мали скромни поклон као сећање на учешће у трци, која се организује на дан највећег просветитеља Светог Саве“, рекао је представник Епархије ваљевске и члан Организационог одбора трке Слободан Алексић. Он је даље додао да је црква увек подржавала и подржава иницијативе и покрете који имају за циљ добро самога човека. Ова манифестација се одржава већ 17 година уназад и има за циљ да пропагира здрав и здравији живот и стога Епархија и узима учешће да подржи овакве и сличне манифестације.
 
Представници Организационог одбора Светосавске атлетске трке су се захвалили граду Ваљеву и свима који подржавају ову манифестацију, а суграђане су позвали да у што већем броју испрате ову манифестацију, а наставнике и професоре физичке културе да доведу своје ученике на трку.
 

Leave a Comment