Светосавска атлетска трка у петак у Ваљеву

Почетак » Светосавска атлетска трка у петак у Ваљеву » Актуелно » Светосавска атлетска трка у петак у Ваљеву

Стална градска манифестација „Светосавска атлетска трка“ одржаће се у петак, 27. јануара у центру Ваљева. Под покровитељством Спортског савеза Србије, трка се ове године реализује преко Спортског савеза Ваљева и Атлетског клуба „Металац“.

У трци учествују бројни учесници свих узраста и такмичари из атлетских клубова из целе Србије, најавили су организатори на данашњој конференцији за новинаре.

Радоје Миловановић, председник Савета „Светосавске атлетске трке“ и син оснивача трке Александра Миловановића позвао је грађане, а нарочито младе да учествују у трци, а све с циљем да се што више младих бави спортом.

„Светосавска атлетска трка је промоција спорта, духовности и показивање, превасходно младима и деци, шта значи бавити се спортом, имати здрав дух и бити усмерен ка здравим вредностима, као и шта је најправилнији пут за развој и здрав живот. Моја жеља је да једног дана далеко већи број деце учествује у овој трци и да имамо што више младих шампиона који ће се такмичити на најзначајнијим такмичењима“, рекао је Радоје Миловановић.

„Трка се одржава по пропозицијама Атлетског савеза Србије из 2017. до 2020. године. Сви учесници трке морају имати лекарске прегледе“, нагласио је секретар Спортског савеза Ваљева Радомир Симић.

Владимир Марковић Хари, заменик председника Савета трке похвалио се да се ове године трка одржава 19. пут за редом.

„Ове године је најављено више такмичара, него прошле године. Комплетна екипа репрезентације Србиј,  која се спрема за Европско првенство од 1. до 5. марта, вратила се синоћ са заједнчких припрема из Улциња и Будве и они су сви најавили да ће доћи. И наше комшије из Хрватске, Словеније, Мађарске ће доћи. Захваљујем се свима који помажу овој трци. Могуће је да ће Светска атлетска федерација идуће године учествовати у финансирању ове трке. Трка почиње у 12 сати, а старт и циљ су испред хотела „Нарцис“, у Карађорђевој улици. По две категорије трче круг од 800 метара. И ове године се такмиче предшколци, основци, средњошколци, јуниори, сениори, припадници Војске Србије и МУП-а, као и ветерани преко 40 година и рекреативци“, рекао је Марковић.

Град Ваљево је за организацију трке обезбедио 300.000 динара.