Светосавска трка одржана у Ваљеву по осамнаести пут

Почетак » Светосавска трка одржана у Ваљеву по осамнаести пут » Вести » Светосавска трка одржана у Ваљеву по осамнаести пут
У Ваљеву је по осамнаести пут одржана Светосавска атлетска трка са преко 400 учесника, из 19 градова, од предшколаца и ђака, до сениора и јуниора у обе конкуренције, војника и полицајаца.
Светосавска атлетска трка утемељена је деведесетих година прошлог века, а обновљена је 2002. године од када се одржава у континуитету.
Трка је одржана у организацији Спортског савеза и АК „Металац“ уз покровитељство Града и Епархије ваљевске.
Прва атлетска манифестација у години протекла је у најбољем реду уз завидан ниво трка. Укупно је било 15 трка, а дужина стазе износила је од 200 до 5000 метара, зависно од узраста.
 
У трци сениорки на стази дугој 3000 метара прва кроз циљ је прошла Елведина Зорнић из Новог Пазара, друга је била Тамара Мићевић из Ужица и трећа Невена Рајковић из Ниша.
 
Најбољи у трци сениора на стази дугој 5000 метара био је Дарко Живановић, атлетичар крагујевачког Радничког и првак Србије у маратону. Други кроз циљ је прошао Убљанин Милош Митровић који наступа за ужичку „Младост“, док је треће место припало Милошу Пендићу из из Рашке.
 
У конкуренцији војске наступило је осам припадника. Прво место је освојио Мирко Станковић из Београда, друго место Иван Длачић такође из Београда, док је Слободан Јевтић из Ваљева из касарне Војвода Живојин Мишић заузео треће место.
Међу учесницима у овој категорији једина дама била је полицајка из Ужица Јелена Селаковић.
 
Код јуниорки Александра Јовановић из Ужица освојила је прво место, друго Јасмина Пругинић из Шапца и треће место Николина Милентић из Црвене Звезде.
 
У трци јуниора најбољи је био Никола Васић из Чачка, затим Милорад Џиновић из Сремске Митровице и Милош Малешевић из Инђије.
 
У тркама млађих узрасних категорија први су били Емилија Обрадовић ( Металац Ваљево), Михајло Братић (Сурчин), Маша Рајић (Пожаревац), Новак Миросавић (Слобода Чачак), Саима Мурић (Нови Пазар), Вахид Гицић (Нови Пазар), Милица Жунић (Младост Ужице), Огњен Николић (Чачак), Данијела Тешић (Јуниор Крупањ), Амел Џаковац (Нови Пазар).
 
Од домаћих учесника у категорији предшколаца у трци на 200 метара треће место су освојили Софија Радовановић (Металац), и Огњен Перић (ОШ „Сестре Илић“), док је Данило Булатовић (ОШ „Нада Пурић“) у трци на 800 метара освојио треће место.
 
У трци средњошколаца на 800 метара прва места су заузели Јасмина Пајић (Јуниор Крупањ) и Огњен Пантић (Ваљевска гимназија), док је Александар Андрић, ученик Ваљевске гимназије освојио друго место.
 
 
Пре почетка трке у градском здању заменик градоначелника Жарко Ковач и представници Организационог одбора трке су приредили пријем за госте са стране, представнике клубова и учеснике трке. Заменик градоначелника Жарко Ковач у име града Ваљева је поздравио госте и учеснике трке и захвалио се на подршкама које град као организатор ове изузетно дивне спортске манифестације добија.„Ово је најважнији и највећи догађај и посебно смо на ову трку поносни и захваљујемо се иницијаторима који су то организовали, а посебну захвалност исказујем Владимиру Марковићу Харију“, истакао је заменик градоначелника Жарко Ковач.
Директорка Славица Томашевић је истакла значај ове атлетске трке, коју је Ваљевска пивара препознала као једну од значајнијих градских манифестација.
 
 
 
 

Leave a Comment