СВИ НАШИ МУЗИКАЛНИ ТРЕНУЦИ – 62 ГОДИНЕ  МШ „ЖИВОРАД ГРБИЋ“

Почетак » СВИ НАШИ МУЗИКАЛНИ ТРЕНУЦИ – 62 ГОДИНЕ  МШ „ЖИВОРАД ГРБИЋ“ » Данас у граду » СВИ НАШИ МУЗИКАЛНИ ТРЕНУЦИ – 62 ГОДИНЕ  МШ „ЖИВОРАД ГРБИЋ“

Ове године, 18. маја, ваљевска Mузичка школа обележава 62 године постојања. Шест деценија уназад, ова културно образовна институција једна је од најуспешнијих музичких школа у Србији  и свакако један од најзначајнијих носиоца културног живота у Ваљеву.


И ове године, са импресивним бројем од преко 180 освојених  награда на музичким такмичењима , чија сезона још увек траје, МШ „Живорад Грбић“ је поново у самом врху најуспешнијих музичких школа у земљи с тим што су ову годину поред такмичења  једно креативно, позитивно лице школе креирали и неки нови програми.


–          „ 62 године постојања, која има реноме какав је наша музичка школа изградила кроз више од шест деценија рада, обавезују сваки озбиљан колектив, а посебно онај  лепом и узвишеном стваралаштву посвећен, да константно ради на унапредјивању имидза и квалитета“ каже директорка школе мр Сузана Радовановић – Перић. „Успешни ученици, број наше деце на музичким академијама, квалитетан млад кадар, највиша признања на музичким такмичењима су годинама главне асоцијације када је ваљевска музичка школа у питању. Ове године смо поред свега наведеног, посебан акценат бацили и на пратеће програме у виду рада музичког забавишта и припремног разреда, бројних музичких радионица,  концерата, семинара, предавања, гостовања школе у другим градовима у земљи и иностранству а посебно смо поносни на  покретање два нова музичка такмичења ВАЉЕВСКОГ ФЕСТИВАЛА ХОРОВА и медјународног  такмичења гудача „ ЗЛАТНЕ СТЕПЕНИЦЕ“ које ће се одржати у периоду од 27 до 29. маја . Изузетно је приметан и допринос културној сцени града кроз концертно  ангажовање наших професора у ансамблима попут гудачког квартета МИСС,гудачког оркестра ФЕНИКС,триа АМОРОСО, дуа ЦАРПЕ ДИЕМ, камерног  хора Емануил. Све су то чињенице које доказују један врло посвећен,јасно организован рад у циљу унапредјивања  професионалног нивоа школе и културне слике  средине у којој толико дуго трајемо. За нас су све то врло музикални тренуци у животу школе, који му дају и боју и трајање и специфичност и без којих ова наша професија не би била то што јесте.  Овогодишњи програм  прославе Дана школе смо управо назвали „СВИ НАШИ МУЗИКАЛНИ ТРЕНУЦИ“ са намером да кроз девет програма у мају месецу  прикажемо све нијансе нашег музикалног трајања“ завршава директорка ваљевске музичке школе.


–          Програм обележавања 62 године рада МШ“Живорад Грбић“ почиње 11. маја у 20 часова концертом  познатих српских челиста Сандре Белића и Немање Станковића уз гостовање квартета „МИСС“, наставља се концертима Блуе Траин бенда, заједничким програмом Музичке школе и ваљевске Гимназије на Десанкином Тргу, концертом музичког забавишта и припремног разреда, концертима у Ноћи Музеја,  концертом Триа САН, концертом ПОП ХОРА, као и Свечаном академијом у музичкој школи, планираној за 19. мај у 18.30 х И Централним концертом прославе који ће се одржати у Центру за културу 23. маја од 20 часова.