Сви у акцију чишћења!

Почетак » Сви у акцију чишћења! » Вести » Сви у акцију чишћења!
Пролећна акција чишћења кабастог отпада успешно је започета протекле суботе, када је ЈКП „Видрак“ само са осам дивљих депонија из Ваљева и околине уклонио преко 370 кубика разноврсног отпада. Грађани су се одазвали акцији  и изнели преко 80 кубика кабастог смећа  до најближег контејнера, а  радници „Видрака“ долазили су и на кућне адресе по позиву.
У акцију се укључило и грађевинско предузеће „Инграп Омни“ са два багера и четири камиона чиме је посао брже обављен.
 
„Видрак“, „Дирекција за урбанизам, грађевинско земљиште, путеве и изградњу Ваљева“ и град Ваљево настављају ову еколошку акцију сутра (субота, 28.3.2009.) и прве суботе у априлу када ће грађани у термину од 8.00-14.00 часова моћи да одложе кабасто смеће код најближег контејнера. Уколико то нису у могућности радници „Видрака“ ће долазити на кућну адресу након позива на број телефона 220-941.
 
„Велике депоније су очишћене и саниране, како је и планирано. Само са дивље депоније „Сењевац“ на градско сметлиште одвезено је рекордних 88 кубних метара смећа, са депоније у „Ђеновцу“ 74, а са локације на Лозничком путу на изласку из града, 66 кубика смећа“, рекао је Живко Видић, шеф радне јединице за изношење смећа ЈКП „Видрак“.
„На жалост, дивље депоније у граду и околини ничу врло брзо након нашег чишћења и због тога морам да апелујем на наше суграђане да промене лоше навике и да се у што већем броју придуже акцијама које су усмерене на очување животне средине“, наглашава Видић.
 
Акцијом изношења кабастог отпада Ваљево се придружило националној акцији „Очистимо Србију“ коју спроводи Министарство животне средине и просторног планирања у овој години. Циљ је подизање еколошке свести грађана Србије уз заједничке акције очувања животне средине.

 

Leave a Comment