Tаленти на пријему код градоначелника

Почетак » Tаленти на пријему код градоначелника » Вести » Tаленти на пријему код градоначелника
Градоначелник Ваљева Зоран Јаковљевић данас је у сали Градског већа организовао пријем за  талентоване ваљевске ученике, студенте и спортисте.
 
О својим достигнућима на пријему код градоначелника су говорили: Ана  Суботић атлетичарка АК “Јавор“ из Ивањице, иначе Ваљевка, наша најуспешнија маратонка, учесница предстојећих Олимпијских игара у Лондону; талентована и успешна одбојкашица Ана Лазаревић, члан сениорске женске одбојкашке репрезентације Србије, Алексеј Дрино студент друге године Молекуларне биологије и физиологије на Биолошком факултету Универзитета у Београду, прошлогодишњи добитник награде Универзитета у Београду за најбољи научни рад у области природно – математичких наука , Димитрије Николић, ученик другог разреда филолошког одељења Ваљевске гимназије, освајач првих награда из знања страних језика, Момчило Гајић, програмер, ученик трећег разреда специјализованог математичког одељења Ваљевске гимназије, победник државног такмичења у програмирању “Програмер јуниор“. Младе наде ученице средње школе Ана Милинковић и Милица Танасковић и ученица основне школе Емилија Станишић су освојиле златну медаљу на фото бијеналу младих фотографа у Шпанији.
 
“Повластица је дружити се са младима и успешнима, којима град већ помаже на различите начине, преко Фондације за талентоване ученике и студенте или на неке друге начине. У овој години издвојићемо више новца за стипендирање и помоћ талентованим ученицима, студентима и спортистима и тако ћемо обезбедити боље услове за тренирање и рад“, рекао је градоначелник Зоран Јаковљевић.
 
 Овим младим и талентованим људима градоначелник је обећао већу подршку у односу на досадашњу, али и финансијску помоћ.
 
Град Ваљево се може похвалити великим бројем изузетно младих и талентованих људи, чији успех није познат и признат само у ваљевском крају , већ и шире, на територији целе државе , па чак и у иностранству.
 
 
 

Leave a Comment