Теретана на отвореном у Ваљеву на пролеће

Почетак » Теретана на отвореном у Ваљеву на пролеће » Вести » Теретана на отвореном у Ваљеву на пролеће
Начелник Градске управе за локални развој, привреду, урбанизам и комуналне послове Стаменко Свитлица, начелник Колубарског управног округа Владимир Петровић и Драган Станковић из Одељења за локални развој, привреду и комуналне послове Градске управе Ваљево, на састанку одржаном у Београду у Националној алијанси за локални економски развој (NALED), договорили су да изградња теретане на отвореном, у оквиру пројекта Coca –Cole „Активна зона“, буде реализована на пролеће у Ваљеву.
 
Наш град је међу првима у Србији где ће, како је планирано најкасније почетком априла бити изграђена теретана коју финансира компанија Coca –Colа у оквиру пројекта „Активна зона“ који имплементира у сарадњи са NALED-ом, уз подршку Министарства регионалног развоја и локалне самоуправе, а поводом обележавања 45 година од почетка производње у Србији.
 
„Овом приликом на састанку у Београду доставили смо комплетну документацију потребну за реализацију овог пројекта и прецизирали смо све детаље. Обавеза града Ваљева је да определимо локацију, припремимо потребну документацију и бетонирамо парцелу. Од три понуђене локације, најизвесније је да ћемо теретану градити у парку Пећина, јер нам је у интересу да ово буде допуна већ постојећим спортским садржајима на тој локацији“, оценио је начелник Градске управе за локални развој, привреду, урбанизам и комуналне послове Стаменко Свитлица након састанка. Он је додао и то да су грађани Ваљева гласањем и  активним учешћем у овом пројекту, показали висок степен одговорности пре свега за младе људе који ће у највећем броју и бити корисници теретане. Истовремено, захваљујући благовременој припреми потребне документације и ангажовању надлежних служби Градске управе, створени су сви услови да овај пројекат буде реализован у нашем граду већ на пролеће.
 
Предвиђено је да Теретана на отвореном садржи  десет справа (Moonwalk справе, Hip машине, Rowing справе, вратила, абдомен справе, развој и чучањ) које ће бити смештене на простору површине 56 метара квадратних. Поводом  отварања теретане и реализације овог пројекта, у Ваљеву ће тим поводом бити уприличена пригодна свечаност којој ће поред осталих, присуствовати званичници компаније Coca –Colа, Националне алијансе за локални економски развој и Министарства регионалног развоја и локалне самоуправе.

Leave a Comment