Тешњар – развојна шанса града

Почетак » Тешњар – развојна шанса града » Вести » Тешњар – развојна шанса града

 

Сумирајући резултате 23.Тешњарских вечери, председник Савета фестивала Александар Ранковић, на данашњој конференцији за новинаре, изразио је задовољство одабиром и реализацијом планираних програма, а посебно посетом свим дешавањима, што је још једном потврдило да су Тешњарске вечери градска манифестација која окупља највећи број посетилаца. Он је истакао да је Савет посебно поносан зато што је Тешњар и прошле и ове године ревитализован . “Стару чаршију треба схватити као велику развојну шансу града. Тешњар већ јесте симбол Ваљева, а убудуће би требало да постане туристичко-културни простор препознатљив у Србији“, истакао је Ранковић. Избором репрезентативних програма који су били доступни Ваљевцима, велику улогу у Тешњарским вечерима одиграо је град у гостима Нови Београд.

 
У Савету фестивала задовољни су отвореним интересовањем компанија ван града да подрже манифестацију. Очекује се да убудуће Тешњарске вечери организационо ојачају и да, уз већи буџет, продукција буде на вишем нивоу. Из градског буџета издвојено је 1,7 милиона динара, а од спонзора и донатора обезбеђено је милион и 285.000 динара за реализацију овогодишњих Тешњарских вечери. У Савету фестивала сагласни да је то прилично низак буџет за финансирање програма током девет дана,али истовремено сматрају да убудуће ова манифестација има потенцијала да се што мање ослања на градски буџет, а више на сопствене приходе.
Први пут Тешњарски гласоноша је урађен на нов начин – волонтерски. Поред младих људи којима је ово била својеврсна новинарска радионица, помоћ у изради овог традиционалног гласила пружили су и стручњаци из појединих области, документујући време током девет фестивалских дана.
Чланови Савета на данашњој конференцији за новинаре поводом завршетка Тешњарских вечери, изнели су низ предлога и иницијатива које ће, нема сумње, наредних година обогатити Ваљевско културно лето.
 

Leave a Comment