Тешњарске вечери- дан први

Почетак » Тешњарске вечери- дан први » Вести » Тешњарске вечери- дан први
Програм првог дана Тешњарских вечери почиње у 17.00 часова изложбом сувенира градова Србије, коју „ЈП „Ваљево турист“ организује „Код криве куће“ у Тешњару. У организацији  Туристичке организације Алексинац у 17.30 у Тешњару почиње Етно ревија. У 18.00 часова у Холу Центра за културу биће уприличен сусрет привредника Ужица и Ваљева.
 
Том приликом градоначелник Ваљева Зоран Јаковљевић поклониће  слику заменику градоначелника Ужица Миловану Петровићу.  Слика „Ваљево“ дело је Ваљевке Тамаре Пантић, ускоро академске сликарке, која је ове године проглашена за најперспективнију уметницу у Србији. Ова слика урађена је у техници акрила на платну и осликава доживљај родног града младе уметнице,  кроз кадар Храма Васкрсења Господњег и оближњег  моста.
 
У 19.00 часова у Уметничком студију Трнавац амбасадорка Аустралије Хелена Стјудерт и градоначелник Ваљева отвориће изложбу абориџинских уметника.
„Мерак ми је“, назив је етнографске изложбе Народног музеја Ужице на тему кафане, аутора Дејана Ристовића, која почиње у 20.00 часова у Народном музеју Ваљево.
 
У 20.30 часова, на Дечјој сцени Летње баште Дома војскепочиње представа „Црвенкапа“ Народног позоришта из Ужица, у режији Милана Нешковића. У исто време, „Код броја 69“ у Тешњару почиње показна радионица етно клуба Ваљево „Од старог ново“.
 
Свечано отварање и подизање заставе Тешњрских вечери, планирано је у 20.45 часова на Летњој позорници на Колубари. Тешњарске вечери отвориће познати водитељ, Ваљевац Миливоје Мића Орловић, а симболично, заставу Тешњарских вечери свечано ће подићи такође Ваљевка Марија Јанковић, једна од најбољих студенткиња Електротехничког факултета у Београду.
 
Након отварања, у 21.00 час на Летњој позорници на Колубари почиње вече филмске музике „Под сјајем звезда“ у извођењу новосадског Биг бенда.
 
Учесници волонтерског кампа „Ваљево објективом странца 2010“, који организује Друштво истраживача  „Владимир Мандић Манда“, у Тешњару ће фотогaрфисати Ваљевце у оквиру програма „Оставите осмех у објективу странца“.
 
21.10 час је резервисан за презентацију књиге „Опстанак“, аутора др Родољуба Танасића, коју код Хана у Тешњару, такође организују Истраживачи.
 
Показна радионица Удружења домаћина Ваљева „Од кудеље до чарапе“ почиње у 21.30 у Зеленом кутку на врху Тешњара. У 22.00 часа, на истом месту, представиће се град у гостима Ужице.
 
Програм првог дана биће завршен позоришном представом Народног позоришта у Ужицу „Румунија 21“, у режији Горана Головка, која почиње у 23.15 у Великој сали Центра за културу.

Leave a Comment