Тешњарске вечери од 5. до 14. августа

Почетак » Тешњарске вечери од 5. до 14. августа » Вести » Тешњарске вечери од 5. до 14. августа
Ваљевски летњи фестивал „Тешњарске вечери“ ове године ће се одржати од 5. до 14. августа. Изложбе слика, фотографија, цртежа, концерти забавне, класичне, староградске, хорске музике, књижевне вечери, трибине, промоције, позоришне представе, спортска надметања, учиниће да и овогодишње, 24. по реду Тешњарске вечери окупе велики број Ваљеваца и гостију.
 
 
Поред већ уобичајених простора на којима се реализују програми-у Тешњару, на Летњој позорници на Колубари, плато испред Центра за културу и градске установе културе, ове године ће своја врата отворити и Дом војске, у чијој летњој башти ће бити организована дечја и вечерња сцена.
 
 
Тешњарске вечери отвориће у петак 6.августа, у 20.45 часова на Летњој позорници на Колубари, Милоје Мића Орловић, а уследиће вече филмске музике, у извођењу Биг бенда из Новог Сада.
 
 
Град у гостима је Ужице, које ће се представити етнографском изложбом Народног музеја из овог града, на тему кафане „Мерак ми је“, представом „Црвенкапа“ Народног позоришта Ужица, у режији Ваљевца Милана Нешковића, изложбом слика Радомира Верговића, афоризмима Радомира Рада Јовановића, тамбурашким оркестром „Ужичани“.
 
 
Концерт ЈУ групе одржаће се у суботу 7. августа на Летњој позорници са почетком у 21.00 час, а вече ромске музике уз групу Ођила, у уторак 10. августа. Турнир у малом фудбалу и одборјкашки турнир, само су део спортске понуде овогодишњих Тешњарских вечери.
 
Опширније о програму Тешњаских вечери 2010. године можете прочитато овде .

Leave a Comment