Тешњарске вечери од 7. до 15. августа

Почетак » Тешњарске вечери од 7. до 15. августа » Вести » Тешњарске вечери од 7. до 15. августа
Овогодишње Тешњарске вечери одржаће се од 7-15. августа, одлучио је на јучерашњем састанку Организациони одбор 23. Тешњарских вечери. Новина је да ће први пут бити организовано Ваљевско културно лето које ће трајати од јуна до септембра, а Тешњарске вечери биће кулминација летњих културно-забавних дешавања.
Већина установа културе пред састанак доставила је предлоге програма. С обзиром на рестриктиван буџет, економску ситуацију и претпоставку да се не може очекивати велика подршка од спонзора, Савет фестивала донеће одлуку о коначном програму Тешњарских вечери у складу са расположивим средствима.
 
Извесно је да ће Град у потпуности моћи да се ослони на квалитетне програме ваљевских културних установа, друштава и удружења, уз неколико звучних имена са стране. Такође је сигурно да ће се фестивал, као и Културно лето, одвијати на више пунктова, а доста садржаја биће у Тешњару. Осим свакодневне продајне изложбе народне радиности и старих заната и Галерије ’’34’’, планирана је адаптација још једног простора за изложбе и трибине, док ће у старој чаршији и Удружење домаћина организовати Етно-кутак.
Очекује се да ће за време Тешњарских вечери Ваљево посетити делегације Велења и Пфафенхофена, а наредних дана дефинитивно ће бити донета одлука о ’’граду у гостима’’.
 
 

Leave a Comment