“Тешњарске вечери“ од 9. до 18. августа

Почетак » “Тешњарске вечери“ од 9. до 18. августа » Вести » “Тешњарске вечери“ од 9. до 18. августа
Традиционална културно-забавна манифестација “Тешњарске вечери“, одржаће се 27. пут у Ваљеву, од 9. до 18. августа, најавили су организатори на данас одржаној конференцији за новинаре. 
“Током одржавања овог фестивала, на више од 30 локација у граду биће организовано преко 100 програма, тако да ће сваки посетилац пронаћи нешто за своју душу“, рекао је заменик председника Савета манифестације Радоица Рстић. Он је даље додао да ће у наредном периоду промовисати манифестацију широм Србије, посебно у западној Србији, као и гостовањима у програмима националних телевизија како би привукли што већи број посетилаца ван Ваљева. 
На отварању ће свирати симфонијски оркестар Јеле Михајловић из Београда, успешне виолончелисткиње и наше суграђанке. Наша позната рок група “Неверне бебе“ ће наступати у оквиру манифестације и обележити у свом граду јубилеј 20 година постојања, тако да се очекује велики рок концерт, који ће они промовисати. Наступиће и сарајевска група “Црвена јабука“, али и познати извођачи народне музике. 
Савет 27. “Тешњарских вечери“ и уметнички директор Слађана Марковић потрудили су се да припреме што квалитетнији, садржајнији и разноврснији програм. О детаљима програма присутне је упознала директорка Марковић. Она је између осталог истакла да ће посетиоцима бити понуђене професионалне позоришне представе, продајне изложбе, изложба фотографија, биће отворена изложба старих заната, промоција књиге, позоришне представе за децу и још много разноврсних програма. 
Ове године “Тешњарске вечери“ ће отворити један од најуспешнијих ученика специјализованог одељења Ваљевске гимназије Давид Копривица, који је на републичком такмичењу из хемије освојио сребрну медаљу и пласирао се на међународну олимпијаду која се одржава у Москви. “ На овај начин жеља је да афирмишемо све наше младе суграђане који постижу значајне резултате из области науке и на тај начин промовишу свој град“ истакао је помоћник градоначелника – заменик председника манифестације Радоица Рстић.  
Организатори и носиоци посла су Центар за културу, Завод за заштиту споменика , народни музеј , Интернационални уметнички студио “Радован Мића Трнавац“, Модерна галерија, КУД “Абрашавић“, Туристичка организација Ваљево, Установа за децу предшколског узраста, Културно просветна заједница, Асмедија и Омни центар, Клуб екстремних спортова “ХЗМ 014“ и удружење пословних жена “Еве“.
 

Leave a Comment