Традиционална првомајска изложба паса

Почетак » Традиционална првомајска изложба паса » Актуелно » Традиционална првомајска изложба паса

На стадиону у парку  „Пећина“ данас је одржана традиционална 24. Национална изложба паса свих раса и 34. изложба гонича.  Госте и посетиоце данашње изложбе  је поздравио градоначелник Ваљева др Слободан Гвозденовић.

Град Ваљево је ове године први пут помогло изложбу, омогућивши бесплатно коришћење игралишта за излагаче, као и бесплатан улаз за посетиоце. Градоначелник је рекао да ће Ваљево и убудуће помагати ову изложбу, која окупља бројне љубитеље пасе не само из Ваљева, већ из целе Србије и из иностранства. Поред градоначелника, присутне су на изложби поздравили и Михаило Милутиновић, заменик председника Скупштине града, Милан Гајић, одброник и председник Комисије за утврђивање основа и висине надокнаде штете од уједа паса луталица и одборник Миодраг Лазић.

На овој веома посећеној изложби која се одржава сваке године за 1. мај,  поред  домаћих излагача из Србије, дошли су и власници паса и посетиоци из Хрватске, Босне и Херцеговине, Македоније, Црне Горе,  Украјине, Русије, Холандије и Шведске. Од пријављене 72 расе, најбројнији су били немачки овчар, ротвајлери и стафорд. На данашњој изложби су биле присутне и ретке расе, као што је мексички  голокожни пас, кинески ћубасти пас, хртови. Бројни излагачи су представили своје љубимце, који су за ову прилику била лепо спремљени. Велики број излагача је био и из Ваљева.

Организатор изложбе је Кинолошко друштво „Марко Павловић“ из Ваљева, које ове године слави 55 година постојања.