Трећи сет састанака тематских радних група

Почетак » Трећи сет састанака тематских радних група » Вести » Трећи сет састанака тематских радних група

Трећи сет састанака тематских радних група по кључним областима у оквиру радне групе за израду Стратегије локалног економског развоја (USAID MEGA програм) која је саставни део Стратегије локалног одрживог развоја (Exchange 2 програм), коју град Ваљево ради са Сталном конференцијом градова и општина, одржаће се у четвртак (1. октобар) и петак (2. октобар) у малој сали Градске управе Ваљево.
 
На трећем сету састанака чланови радних група наставиће рад на одређивању циљева сваке од четири стратешке области економског развоја-привреде, туризма, пољопривреде и развоја обновљивих ресурса и комуналне инфраструктуре. Такође, фокус у раду по групама биће и на дефинисању конкретних пројеката кроз попуњавање пројектних формулара.
 
Сви састанци одржаће се у малој сали. Радна група „Подршка постојећој привреде и привлачење инвестиција“ одржаће састанак сутра  у 10.00 часова, а  радна група „Унапређење туризма“ у 12.00 часова. Састанак радне групе „Пољопривреда“ заказан је за петак у 10.00 часова, док ће радна група „Развој обновљивих ресурса и комуналне инфраструктуре“, састанак одржати истог дана у 12.00 часова.
 
Град Ваљево позива све оне који имају вишегодишње планове, као и пројекте од јавног значаја, да их доставе Одсеку за локални развој и привреду и тако омогуће имплементирање тих пројеката у Стратегију локалног економског развоја.
 
Иначе, на предходна два сета састанака тематских радних група радило се на SWOT анализи сваког стратешког циља економског развоја. Дефинисани су кључни проблеми, али и снаге сваког специфичног циља. На основу идентификованих проблема чланови група радили су на дефинисању пројектних идеја и конкретних пројеката који ће решавати проблеме сваке кључне стратешке области економског развоја. Том приликом представљени су и пројектни формулари који би требало да садрже све релевантне информације о пројектима.

Leave a Comment