Тренинг за мала и средња предузећа

Почетак » Тренинг за мала и средња предузећа » Актуелно » Тренинг за мала и средња предузећа

Тренингу за мала и средња предузећа који је одржан данас у Ваљеву присуствовали су привредници из Ваљева и околине. Тема  данашњег тренинга је била „Подршка економској ревитализацији малих и средњих предузећа погођених поплавама“.

Општи циљ пројекта „Наставак подршке у обнови кућа и економској ревитализацији поплављених подручја у Србији“ је пружање подршке у успостављању нормалних животних услова и јавне инфраструктуре за породице које су погођене поплавама у Србији. Специфични циљеви су пружање подршке у успостављању нормалних животних услова за породице погођене поплавама у Ваљеву, Шиду, Љубовији, Малом Зворнику, Осечини, Бајиној Башти, Лозници, Шапцу и Обреновцу.

„Већ дуго се ради на пружању помоћи људима који су пострадали у поплавама. Обнављали смо школе, вртиће, јавне објекте и породичне куће, али нам је јако важно да помогнемо породицама које су изгубиле своје мале породичне послове, чија су пољопривредна газдинства оштећена у поплавама. Завршили смо програм доделе помоћи и сада радимо едукацију за привреднике а за пољопривреднике смо едукацију завршили. Желимо да помогнемо  да повећају своје знање из области финансија и рачуноводства и могућности за приступ фондовима које нуди држава и други донатори, како би имали шансу и могућност да обезбеде додатна средства за развој свог породичног посла“, рекао је Урош Делић, представник Фондације Ана и Владе Дивац.

Пројекат је финансиран средствима Европске уније а спроводе га Arbeiter-Samariter-Bund (ASB), Hausing Centar (HC), Иницијатива за развој и сарадњу (ИДЦ) и Фондација Ана и Владе Дивац.