ТРИ ЛИЦА МУЗИКЕ – КЛАСИКА

Почетак » ТРИ ЛИЦА МУЗИКЕ – КЛАСИКА » Вести » ТРИ ЛИЦА МУЗИКЕ – КЛАСИКА
 
У галерији Народног музеја Ваљево ваљевски гудачки квартет „МИСС“ концертом „КЛАСИКА“ у четвртак 25. септембра отвара овогодишњи циклус концерата у Музеју. Ово је четврти пут да овај квартет у сарадњи са Народним музејом реализује циклусе концерата класичне музике с тим што је ове године програмска концепција донекле другачија.
 
„Пројекат Три лица музике доноси извесна померања и у избору репертоара али и опште програмске концепције у односу на раније концерте квартета МИСС у галерији Народног Музеја. Замишљен је као циклус три концерта уметничке музике који специфичношћу програма и интерпретације излазе из оквира музике и публици отварају могућност да упозна и препозна историјски, социолошки, национални и психолошки значај уметности звука кроз развој цивилизације. Музиком се комуницира, лечи, учи и васпитава, сазнање је највећих мислиоца античке Грчке које нас је инспирисало да својим концертима у Музеју представимо сву свестраност наше уметности. Ову сезону отварамо концертом који посвећујемо мајсторима класичне музике писане за гудачки квартет, Хајдну и Дворжаку, други концерт је испуњеном програмом филмске и популарне музике 20. века док новембарски концерт публици преноси национални звук кроз дела српских аутора,“ каже мр Сузана Радовановић Перић, чланица квартета МИСС. 
 
И ове године, концерти ће се одржавати последњег четвртка у месецу с почетком у 19.30 часова. Улаз је слободан. 
 
Пројекат Три лица музике се реализује уз подршку Града Ваљева у оквиру пројеката у култури који својим квалитетом доприносе развоју и презентацији уметности и културе у граду Ваљеву за 2014. годину.
 
 
 

Leave a Comment