Туристичка организација помаже стварање нових кадрова у туризму

Почетак » Туристичка организација помаже стварање нових кадрова у туризму » Вести » Туристичка организација помаже стварање нових кадрова у туризму
Удружење „Млади за туризам“ је половином маја реализовало у Ваљеву пројекат „Буди и ти туристички водич“ који је подржан од стране Фондације Ана и Владе Дивац а под покровитељством Балканског фонда за демократију.
 
Туристичка организација је препознала значај укључивања младих у представљању града у којем живе, као и шансу  да се опробају као туристички водичи свога града.
 
Активности су реализоване током два дана. Првог дана 26 ученика Средње економске школе, туристички смер, је обишло град у друштву чланова удружења „Млади за туризам“. Као део представљања града ученици су упознати и са радом Туристичке организације Ваљево. Стручни сарадник ТО Ваљево упознао је присутне са областима рада ове установе, понудио сарадњу и помоћ у организовању туристичких тура кроз наш град и представио пропагандни материјал о граду и околини који ће им увек бити доступан.
 
Другог дана су се ученици нашли у улози туристичког водича где су друговима из школе презентовали нешто о свом граду.
 
Ову идеју, поред Туристичке организације Ваљево и Средње економске школе на челу са професорком Бранком Ботић, подржао је и Народни музеј.
 

Leave a Comment