“Твоје НЕ, мења све!“

Почетак » “Твоје НЕ, мења све!“ » Вести » “Твоје НЕ, мења све!“
Министарство здравља Републике Србије, у сарадњи са пројектом Имплементација националне стратегије против злоупотребе дрога који финансира Европска унија, покренуло је кампању у осам градова у Србији са основним циљем да мотивише и позове све структуре друштва , локалне самоуправе, државне, приватне институције, невладине организације, родитеље,грађане, медије, новинаре, да својим учешћем дају допринос у популарисању знања о дрогама и ризицима које носи њено коришћење. Турнеја по градовима Србије је почела 26.октобра 2009.године, поставком 3Д холограмске инсталације на платоу испред Филозофског факултета у Београду, а настављена у Новом Саду, Суботици, Крагујевцу. Од данас до 31.јануара 2010.године биће постављена у Ваљеву, на платоу испред зграде Градске управе.Национални координатор пројекта др Верица Јовановић позвала је грађане Ваљева, директоре школа, наставнике, представнике града да се укључе у акцију и у наредних пет дана погледају деветоминутну презентацију у приколици постављеној на Градском тргу. Кампања “Твоје НЕ, мења све!“ настала је као одговор на волшебну “лаж дроге“ – млади лако кажу “ДА“. Млади често, експериментишући са дрогама, мисле да ће се тако забавити, “ослободити“ стега и проблема и бити прихваћени у друштву.
ДРОГА НИЈЕ ЗАБАВА, ИЗАЗИВА НИЗ СТВАРНИХ ПРОБЛЕМА И ЛАКО СТВАРА ЗАВИСНИКЕ!
Основна порука кампање је да се младима укаже на чињеницу да дрога пласира лажна обећања. Када је неко млад, у неком тренутку можда и не зна тачно шта хоће, али за почетак је веома битно да тачно зна шта неће. 
“Велико ми је задовољство што се Ваљево налази међу осам градова у Србији који су опредељени за спровођење активности на имплементацији националне стратегије против злоупотребе дрога“, рекао је градоначелник Ваљева Зоран Јаковљевић и додао да је циљ акције указати да постоји могућност избора. “Да би се рекло не, треба обезбедити алтернативне изборе. Ако то није музика, ако то није спорт, мислим да ми у Ваљеву имамо довољно алтернативних могућности. Реците не, ваше не, мења све!“ поручио је градоначелник Ваљева.
 

Leave a Comment