У Београду одрзана конференција „Партнерством до квалитетног развоја“

Почетак » У Београду одрзана конференција „Партнерством до квалитетног развоја“ » Вести » У Београду одрзана конференција „Партнерством до квалитетног развоја“

Представници града Ваљева учествовали су на конференцији „Партнерством до квалитетног развоја“, која је одржана у четвртак, 25. септембра у Сава центру у Београду, у организацији Министарства животне средине и просторног планирања. Конференцију је отворио председник Владе Србије Мирко Цветковић.
Градоначелник Ваљева Зоран Јаковљевић, члан Градског већа Александар Митровић, Весна Мирковић, начелница Одељења урбанизам и имовинско-правне послове, Милена Томић, шеф Одсека за имовинско-правне послове, Снежана Радојчић, саветник за животну средину и Светлана Марковић, шеф Одсека за односе са јавношћу присуствовали су овој конференцији.
Министар животне средине и просторног планирања Оливер Дулић рекао је да ће тенденција овог министарства бити скраћивање процедура, појачана контрола и рад инспекцијских служби, а смањење регулативе. Директор УСАИД-а Мајк Харви, нагласио је да ће институције у Србији бити подржане у заштити животне средине, планирању и изградњи, као интегрисаном приступу за развој у 21. веку, од стране Агенције САД за међународни развој у Србији(УСАИД).
О изазовима постојеће и тенденцијама измена законске регулативе, говорила је помоћница министра задужена за грађевинско земљиште, планирање и изградњу Александра Дамњановић Петровић. О плановима везаним за заштиту животне средине, говорио је Александар Весић, помоћник министра за ову област. О улози Министарства животне средине и просторног планирања у процесима придруживања ЕУ излагала је Јелена Цветковић, помоћница министра.
Између осталог, чуло се да ће се из предприступних фондова ЕУ, бар 70% новца издвајати за пројекте заштите животне средине. Следећи важан задатак је усклађивање нашег законодавства у овим областима са законима ЕУ, што ће се постићи изменама постојећих и сетом нових закона у Србији.

Leave a Comment