У Београду промотивни скуп „Разгледница ваљевског краја“

Почетак » У Београду промотивни скуп „Разгледница ваљевског краја“ » Актуелно » У Београду промотивни скуп „Разгледница ваљевског краја“

Промотивни скуп под називом „Разгледница ваљевског краја“ биће одржан сутра, 23. новембра 2016. године у Дому Војске Србије у Београду у 19.00 часова. Циљ овог културно промотивног скупа је промоција привредних, културних, историјских, верских и научних вредности града Ваљева.

На самом почетку програма публици ће се обратити председник Удружења Ваљеваца у Београду Горан Алексић и градоначелник Ваљева др Слободан Гвозденовић. Биће приказан и промотивни филм о Ваљеву.

Након обраћања председника и градоначелника биће изведен ваљевски културно уметнички програм „Од подвале до похвале“. Програм је разноврстан и у њему ће учествовати Дечји хор „Хаџи Рувим“, Гудачки оркестар „Феникс“, Фолклорни ансамбл и Народни оркестар „Абрашевић“, глумац Бранко Антонић са монологом Проте Матеје и пуковника Гаврила Станковића, глумица Катарина Вићентијевић ће говорити поезију наше чувене песникиње Десанке Максимовић, директор Центра за културу Милош Смиљанић анимираће госте говорећи о Тешњарским вечерима и о ваљевском Џез фесту, а публици ће бити представљени кроз казивања и Матична библиотека „Љубомир Ненадовић“, Народни музеј Ваљево, Модерна галерија Ваљево, Регионална привредена комора и Туристичка организација Ваљево.

Биће то прилика да се остваре многобројни контакти и да се успостави што боља сарадња између Ваљеваца у Београду и града Ваљева, а све у циљу афирмације града на Колубари. Напоменимо и да је један од предлога на недавно одржаном састанку у Ваљеву у октобру био да се тим поводом оснује и канцеларија у Београду.