У Бранковини по 58. пут традиционална манифестација „Дан малине“

Почетак » У Бранковини по 58. пут традиционална манифестација „Дан малине“ » Актуелно » У Бранковини по 58. пут традиционална манифестација „Дан малине“

Привредно – туристичка манифестација „Дан малине“ одржана је јуче по 58. пут у Бранковини, уз присуство великог броја посетилаца и учешће око двадесет произвођача малине.На почетку манифестације, госте и учеснике је поздравио председник Месне заједнице Бранковина Саша Јевтић и захвалио се присутнима што су у овом тешком периоду одвојили време и дошли.Манифестацију је свечано отворила и честитала празник директорка Туристичке организације Ваљево Ана Марковић.

„Имам част да у име града Ваљева и Туристичке организације Ваљево, отворим 58. манифестацију „Дан малине“. Нека се ово село развија и нека овде остају млади, да имамо више сеоских домаћинстава и да што више долази туриста у овај прелепи туристичко – културни комплекс“, рекла је Ана Марковић.Стручни жири је ове године прогласио победнике:

– Највећи робни произвођач – Милорад Ранковић из Доње Лесковице

– Највећи произвођач по хектару – Будимир Јовановић из Гуњака

– Најуређенији малињак – Стојковић Александар  из Горње Буковице

– Најперспективнији произвођач – Радисав Спасојевић из Доње Лесковице

– Награда за увођење новог сортимента – Вучко Антонијевић из Богатића

– Награда за органску производњу малина – Зоран Томић из Брезовица

– Награда за гајење рађајуће сорте – Ђерић Дејан из Златарића

– Награда за укупан допринос развоју малинарства – Младен Марић из села Сушица.

За изложене плодове манифестацији награђени су Младен Митровић из Голе Главе, Дамјановић Радован из Лопатња и Грујичић Зоран из Јошеве.На Дану малине, окупљени су имали прилике да уживају у културно – уметничком програму КУД – а „Извор“, као и у производима мештана Бранковине и околине. Пољопривредна саветодавна стручна служба Ваљево одржала је предавање и саветовање о производњи и заштити малине, а у дворишту Основне школе „Прота Матеја Ненадовић“, традиционално је организован турнир у фудбалу и Сеоске олимпијске игре.