У четвртак Изложба оваца у Ваљеву

Почетак » У четвртак Изложба оваца у Ваљеву » Вести » У четвртак Изложба оваца у Ваљеву

На петој регионалној Изложни оваца, која се одржава у четвртак 18.септембра на ваљевској сточној пијаци, учествоваће преко 40 излагача из Колубарског и Златиборског управног округа са 300 грла оваца, најавио је на данашњој конференцији за новинаре Предраг Ерић, в.д.директора Дирекције за робне резерве Града Ваљева. Он је овом приликом нагласио и то да ће овогодишња изложба бити на високом нивоу и додао да су грла одабрана врло пажљиво уз високе критеријуме.
„Очекујемо да ће изложба бити добро посећена и да ће ова манифестација дати својеврстан допринос даљем развоју сточарства у ваљевском крају“, рекао је Ерић.
Из градског буджета за реализацију највеће специјализоване изложбе оваца у Србији, опредељено је 100.000 динара. Фонд за награде у односу на предходну годину је дупло већи, нагласио је Радивоје Милутиновић, помоћник градоначелника и председник Организационог одбора и додао да ће Град Ваљево и убудуће стимулисати развој сточарства кроз расположива али и додатна средства.
Иначе, за организацију Изложбе оваца биће укупно издвојено скоро милион динара.
Данашњој конференцији за новинаре присуствовали су и остали чланови Организационог одбора: др Радосав Вујић, који је и члан стручног жирија, Зоран Степановић, директор Земљорадничке задруге Ваљево, Стојадин Весић, директор Ветеринарске станице „Ветеринарија“ и Ненад Кузмановић.

Leave a Comment