У Горењу 200 нових радних места

Почетак » У Горењу 200 нових радних места » Вести » У Горењу 200 нових радних места
 
Министар економије и регионалног развоја Небојша Ћирић и директор Горења Ваљево Мирко Межа данас су потписали анекс Уговора о додели средстава за директне инвестиције у износу од 400.000 евра. Средства су намењена за  запошљавање 200 људи на неодређено време у фабрици Горења у Ваљеву.
 
Ради проширења производног програма фабрике у Ваљеву новим моделима расхладно-замрзивачких апарата и повећања потражње за њеним производима, Горење ће до краја ове године запослити 200 људи на неодређено време. Анекс  који је данас потписан представља наставак претходно закљученог Уговора, у складу са којим је Горењу исплаћено 340.000 евра за запошљавање 170 људи на неодређено време, у оквиру Програма за подстицај директних инвестиција Агенције за страна улагања и промоцију извоза (SIEPA).
 
Фабрика Горење у Ваљеву ове године слави петогодишњицу пословања. Тренутно запошљава око 500 радника, од тога већ у овом тренутку 380 ради на неодређено време. Прошле године је у фабрици произведено близу 440.000 апарата. Извозу је намењено 80% производње, од чега преко 50% на тржиште ЕУ. Горење је отварањем ваљевске фабрике успоставило и мрежу локалних добављача који обезбеђују трећину свих испорука за ваљевску фабрику, а врше испоруке и за производне потребе Горења у Словенији.
 
Горење ће у Ваљеву у наредном периоду успоставити и седиште развојног центра за подручје Србије, које ће омогућити запошљавање високообразованих стручњака из различитих области, као и изградњу чвршће сарадње са образованим и научним институцијама.

Leave a Comment