У градским насељима асфалтирана паркинг места

Почетак » У градским насељима асфалтирана паркинг места » Вести » У градским насељима асфалтирана паркинг места
Први пролећни дани омогућили су Јавном предузећу  „Дирекција за урбанизам, грађевинско земљиште, путеве и изградњу Ваљева“ да настави бројне започете радове на инфраструктурном уређењу града. У насељу Сретена Дудића асфалтирана су паркинг места, посао, који је по програму, планиран да се заврши на пролеће. „Ми смо овде завршили све паркинге који су били неасфалтирани, а који су били практично већ у функцији. Само у овом насељу, асфалтирано је 1300 квадратних метара, а у Насељу Миливоја Бјелице, асфалтирано је 1400 метара квадратних паркинг места. На тај начин смо завршили комплетан посао везан за паркинге, остаје нам још да уредимо зелене површине, Видраку остаје део посла у вези одржавања зелених површина и онда ће ово бити једно од лепших насеља у граду. Реконструисали смо и стазе које су биле у лошем стању, а остаје још дечије игралиште да направимо“, рекао је данас Драган Јеремић, директор ЈП „Дирекција за урбанизам, грађевинско земљиште, путеве и изградњу Ваљева“ обилазећи радове. Он је додао и то да ће следећи корак у уређењу градских насеља бити реконструкција фасада зграда, што ће у великој мери допринети томе да  урбане целине у граду буду уређеније и лепше.
У току је израда пројектне документације за уређење Насеља „27.новембар“. „Осим тога преостаје и да уредимо простор код Суда, али и да решимо имовинске односе, па онда да радимо даље. Посебно ћемо обратити пажњу на простор код Суда, јер ту мора да се ради и реконструкција водоводне и канализационе мреже. Кренућемо и са уређењем чесме у овом насељу, са фонтанама, а ако има добре воље, све ћемо то лако решити. Почећемо и радове у парковима, јер планирамо да учинимо овај град лепшим и уређенијим“, истакао је Јеремић.
Радови на асфалтирању паркинга у насељима изведени су у оквиру програма инвестиционог одржавања улица и путева Дирекције за који је предвиђено из градског буџета 39 милиона динара.

Leave a Comment