У Минску потписан споразум о сарадњи са градом Молодечно

Почетак » У Минску потписан споразум о сарадњи са градом Молодечно » Актуелно » У Минску потписан споразум о сарадњи са градом Молодечно
potpisivanje2potpisivanje3premijerpotpisivanjeminskminsk2

Градоначелник града Ваљева др Слободан Гвозденовић, који борави у званичној посети Републици Белорусији у делегацији премијера Александра Вучића и Владе Републике Србије, потписао је данас Споразум о сарадњи града Ваљева и белоруског града Молодечно. Потписивању споразума присуствовали су председник Владе Републике Србије Александар Вучић, министар привреде у Влади Републике Србије Горан Кнежевић и министар обране у Влади Републике Србије Зоран Ђорђевић.

Споразум о сарадњи града Ваљева и града Молодечно дефинише развијање сарадње у сферама делатности од заједничког интереса: економији, индустрији, трговини, заштити животне средине, туризму, култури, хуманитарној сфери, образовању, спорту, предузетништву, информативним технологијама, градском планирању и систему саобраћаја.

Током дводневне посете Белорусији, премијер Вучић имаће одвојене билатералне сусрете са председником Републике Белорусије Александром Лукашенком и премијером Андрејом Кобјаковим, са којим ће присуствовати церемонији потписивања више међудржавних споразума.

Српски премијер састаће се и са председником Савета Републике Националне скупштине Републике Белорусије Михаилом Мјасниковичем и председником Представничког дома Националне скупштине Републике Белорусије Владимиром Андрејченком.