У наредне две године у Горењу ће бити запослено преко 200 радника

Почетак » У наредне две године у Горењу ће бити запослено преко 200 радника » Актуелно » У наредне две године у Горењу ће бити запослено преко 200 радника

Заменик градоначелника мр Драган Јеремић разговараo је данас са директором Горењa д.о.о Ваљево Борисом Павчником о тренутној ситуацији у овој компанији и наставку сарадње са градом Ваљевом. Заменик градоначелника је изразио задовољство досадашњом сарадњом Града и ове компаније, која већ десет година успешно послује у Ваљеву и обећао да ће Град у складу са политиком друштвене одговорности учинити све да ова сарадња у наредном периоду достигне виши ниво.

Овом приликом Борис Павчник најавио је да компанија Горење, која је по броју запослених једна од највећих у Ваљеву, има планове за даље проширење производних капацитета. Компанија Горење има стабилну производњу, која је ове године повећана за 6% у односу на претходну. Павчник је истакао да је током 2016. године у два наврата било запошљавања нових радника. У мају и јуну је у стални радни однос примљено 180 људи, а тренутно је запослено 1600 радника. Планови за проширење производње требало би да се реализују у наредна 24 месеца у континуитету. Они подразумевају нови производни простор и преко 200 нових људи у радном односу. Град Ваљево ће са своје стране све учинити да се ти планови реализују, оцењено је на данашњем састанку.

Заменик градоначелника је похвалио и друштвену одговорност компаније Горење уз најаву да ће се почетком октобра презентовати јавности прецизни планови даљег развоја ове компаније у Ваљеву. Тада је предвиђено и потписивање неколико уговора о сарадњи између спортских колектива и компаније Горење.