У недељу „Дан малине“

Почетак » У недељу „Дан малине“ » Вести » У недељу „Дан малине“
„Дан малине“, манифестација са традицијом дугом пола века, биће одржана у недељу 1. јула 2012. године у Бранковини. Најављено је учешће 50 излагача са подручја града Ваљева, као и повратак изворном обележавању ове манифестације која ће имати неколико сегмената.Програм почиње у 10.30 часова отварањем изложбе. У 11.00 часова одржаће се саветовање о малинарству, а у 12.30 је проглашење најбољих уз програм „Малини у част“.
 
За најбоље произвођаче предвиђене су награде које обезбеђује Рагионална привредна комора, а посетиоци ће моћи да уживају у културно-уметничком програму у коме ће учествовати сва културно-уметничка друштва из Ваљева. „За ову манифестацију располажемо са само 300.000 динара. Некада се Дан малине светковао неколико дана и тада је у то време, када су ти дани били најпосећенији, све трошкове сносила тадашња „Србијанка“, али сада више није тако. Тачно је да је последњих година ова манифестација готово замрла, али ово је један велики јубилеј и одлучни смо у намери да га прославимо онако како то заслужује манифестација која постоји педесет година“, рекла је између осталог Весна Матић, директорка Туристичке организације.
 
„У овом тренутку наша намера је да више укључимо Бранковину као  село и њене становнике у организацију Дана малине. Удружење Чика Љуба Ненадовић које је покренуло ову манифестацију је ревитализовано и сада је то могуће. Циљ је да се почнемо враћати коренима. Имаћемо четири стејџа-први је у црквеној порти и то еј онај сајамски део,а едукативни део предавања ће се одржати у црквеном Дому унутар порте. Спортски стејџ, где ће бити такмичење у малом фудбалу биће у школском дворишту. Културно-уметнички део ће бити онај музејски део поред старих школа, а четврти је вашарски код куће Ненадовића и ту ће бити продајни део“, најавио је Владимир Кривошејев, директор Народног музеја Ваљево на данашњој конференцији за новинаре.
 
 

Leave a Comment