У недељу изложба „Овчарство 2009.“

Почетак » У недељу изложба „Овчарство 2009.“ » Вести » У недељу изложба „Овчарство 2009.“
Регионална овчарска изложба „Овчарство 2009.“ одржаће се у недељу 20. септембра на сточној пијаци у Белошевцу. Покровитељ ове традиционалне манифестације град Ваљево и организатор Дирекција за пољопривреду и робне резерве  и ове године очекују  велики број учесника не само из Колубарског управног округа већ и из других општина, најављено је на данашњој конференцији за новинаре.
 
Оцењујући да је предстојећа манифестација, као права селекцијска смотра,  изузетна прилика да се вишегодишњи рад овдашњих пољопривредника и стручних служби презентира и оцени, али и да се види побољшање генетског и расног састава, Предраг Ерић, директор Дирекције за пољопривреду и робне резерве града Ваљева је нагласио да за изложбу влада изузетно интересовање. „Од 350 пријављених, одабрано је по категоријама 219 приплодних грла оваца које ће бити изложене. То су расе „Сјеничка праменка“,“Винтенберг“ и „Шароле“. Ове године град је издвојио више новца за ову манифестацију него предходне. Фонд новчаних награда је 350.000 динара, 40.000 припашће првонаграђеном, по 25.000 намењено је шампионима, а по категоријама обезбеђено је по 15.000 односно 10.000 динара“, рекао је Ерић и додао да је Дирекција за све учеснике изложбе обезбедила и богат фонд робних награда.
 
Пре и током изложбе „Овчарство 2009.“ ветеринари Ветеринарске станице Ваљево обезбедиће појачан здравствени надзор изложених грла.
 
Свечано отварање изложбе је у 12.00 часова.
 

Leave a Comment