У недељу меморијална атлетска трка

Почетак » У недељу меморијална атлетска трка » Вести » У недељу меморијална атлетска трка
Меморијална атлетска трка у част генерала Светомира Ђукића, одржаће се ове године у недељу 28. октобра на стази дугој 10,5 километара Платани-Јовања-Платани. Почетак трке је у 10.30 часова. Ова традиционална спортска манифестација, која се одржава већ 12 година у Ваљеву, окупиће бројне такмичаре и рекреативце од предшколаца, ученика основних и средњих школа, до припадника Војске Србије, Полицијске управе, али и ветеране и сениоре, бивше атлетичаре.
 
На данашњој конференцији за новинаре истакнут је значај ангажовања генерала Ђукића у афирмисању атлетике широм Србије и да је Град препознао важност одржавања ове манифестације кроз промоцију овог спорта. Најпре ће трчати предшколци, потом основци, након њих средњошколци, а затим ветерани, ветеранке, војска, полиција, сениори и сениорке.
Због одржавања меморијалне атлетске трке, у недељу 28.октобра биће затворен саобраћај на овој деоници у термину од 10.00 до 14.00 часова, а возила ће бити преусмерена на алтернативне правце.

Иначе, неговањем лепе традиције организовања ове трке, Ваљево чува успомену на генерала Светомира Ђукића, који је цео свој животни век посветио „краљици“ спортова-атлетици. Био је гимнастичар, тркач, скакч, пливач, веслач, стрелац, вешт јахач….Уу богату спортску каријеру, генерал Ђукић је био и организатор бројних такмичења како у Србији, тако и у Ваљеву. Поред осталог био је и оснивач српског Олимпијског комитета. 

 
 
 

 

 

Leave a Comment