У недељу на Ставама одржан Дан купине

Почетак » У недељу на Ставама одржан Дан купине » Вести » У недељу на Ставама одржан Дан купине

У недељу 31. јула је одржан девети по реду  Дан купине на Ставама. Манифестацију је отворио градоначелник Ваљева др Слободан Гвозденовић и  најавио формирање великих центара  у којима могу да се производе купина, малина и све оно што српски сељак ради већ вековима. „Урадићемо инфраструктуру, покушаћемо да вратимо што више младих људи на село, а млади ће схватити да могу да живе у граду и раде на селу, да имају све социјалне и културне садржаје. Треба само да сачекамо формирање нове српске Владе, а онда ћу ја заједно са сарадницима посетити ресорног министра и тражити што више средстава да се уложи у ваљевски крај. Трудићу се да нова градска влада омогући повратак младих на село, да им омогућимо да добију многе повластице како би се вратили на село“, рекао је градоначелник др Гвозденовић.

Манифестација „Дан купине“ на Ставама већ девету годину  окупила је произвођаче овог воћа, а и велики број посетилаца.

На штандовима ове манифестације нашли су се производи од купина, као и рукотворине вредних жена из многих крајева Србије. Није изостао ни културно уметнички програм, спортске активности, програм у прављењу гулаша и лекарски прегледи-превентивна здравствена акција.

Дани купине сваке године су садржајно богатији и уз добру организацију манифестација добија све већи значај. Унапредити пољопривредну производњу, а самим тим створити добре услове за живот на селу, пре свега за младе је циљ који су организатори манифестације поставили.