У оквиру „Дечје недеље“ организован Дан отворених врата у Дневном боравку за децу и омладину са сметњама у развоју

Почетак » У оквиру „Дечје недеље“ организован Дан отворених врата у Дневном боравку за децу и омладину са сметњама у развоју » Актуелно » У оквиру „Дечје недеље“ организован Дан отворених врата у Дневном боравку за децу и омладину са сметњама у развоју

Пети дан обележавања овогодишње манифестације „Дечја недеља“ обилује многобројним занимљивим садржајима. Данас је на репертоару била Мала школска музика – едукативни концерти ученика и професора МШ  „Живорад Грбић“ за децу предшколског узраста свих предшколских установа града Ваљева. На Градском тргу је одржана ликовна радионица „Да право свако – дете ужива лако“, предшколске групе деце и васпитача ПУ „Милица Ножица“ Ваљево из вртића „Звончић“, „Наша радост“ и „Хајди“ .

Тачно у подне било је отварање изложбе дечјих радова и проглашење победника са ликовног конкурса Центра за културу Ваљево, а учесници су били предшколци и ученици свих основних школа укључујући и ученике из свих осетљивих група. Члан Градског већа за културу Дејан Богојевић, уручио је поклоне учесницима и победницима изложбе.Удружење „Наши снови“ Ваљево су у Дневном боравку за децу и младе са сметњама у развоју организовали Дан отворених врата – заједничко сликање на платну корисника Дневног боравка за децу и омладину са сметњама у развоју. Учествовале су чланице Удружења за економско оснаживање жена – ЖЕМ , деца са сметњама у развоју и деца из редовне наставе.Члан Градског већа за културу Дејан Богојевић је поздравио све присутне и уручио пригодан поклон корисницима Дневног боравка.У Холу Центра за културу данас је и представа „Деца су посебан народ“ у част награђених ученика трећег и четвртог разреда ОШ „Сестре Илић“. Од 18 часова у дворишту Удружења „Загрљај“ Ваљево очекује нас концерт, представа и изложба, а учесници су: Дечји црквени хор „Хаџи Рувим“, хор и фолклор Дома културе „Извор“, Православна народна хришћанска заједница Ваљево, деца са сметњама у развоју Удружења „Загрљај“ Ваљево и Музичка и енглеска радионица „Кап Кап“ Ваљево.