У петак наставак реконструкције Карађорђеве улице

Почетак » У петак наставак реконструкције Карађорђеве улице » Најављујемо » Радови у току » У петак наставак реконструкције Карађорђеве улице

Реконструкција преосталог дела Карађорђеве улице, на потезу од некадашње „Београд кафане“ до Узун Миркове улице, почеће у петак, 8. априла, најављено је из Градске дирекције. Због радова од петка ће у потпуности бити за саобраћај затворена Карађорђева улица, на потезу од Узун Миркове до Пантиће улице, као и Узун Миркова од Пантићеве до Булевара палих бораца. Како је раније саопштено, преостали део Карадјордјеве улице биће реконструисан по истом моделу по којем је радјена главна улица на потезу од Јадра до некадашње „Београд кафане“.

Грађевинско предузеће „Компресор инг“ у конзорцијуму са Предузећем за путеве „Ваљево“, добило је и посао реконструкције преосталог дела Карађорђеве улице, а радови коштају 34,4 милиона динара. Рок за завршетак је два месеца. „Компресор инг“ био је главни извођач радова на реконструкцији Карађорђеве улице од зграде Вишег суда до Јадра. То предузеће које још увек није отконило пропусте приликом радова у горњем делу Карађорђеве улице, на потезу од зграде Вишег суда од Јадра, па се чак и приликом слабије кише, на паркинг местима, појављују баре. Надзорни орган у Градској дирекцији Милан Трифуновић потврђује за „Патак“ да су уочени пропусти у раду приликом реконструкције горњег дела Карађорђеве улице и додаје да је извођач радова обећао да ће, у гарантном року који је само две године, исправити пропусте.

„ Имамо такве извођаче какве имамо. Ми не можемо да их селектујемо по неком другом систему, осим по томе ко је најјефтинији и онда долази до одређених проблема. У конкретном случају извођач је кажњен тако што им нисмо платили 10 одсто асфалта и то су мере које смо предузели због тога што су лоше радили. Међутим, то грађанима не значи много, јер су принуђени да газе по барама, али добили смо обећање да ће извођач отклонити све недостатке и надам се да ће то испоштовати“, каже Трифуновић.