У понедељак градска слава

Почетак » У понедељак градска слава » Вести » У понедељак градска слава
Град Ваљево у понедељак 13. јуна 2011. године, обележава славу Града Друге Тројице-Духовски понедељак. Епископ ваљевски Милутин са свештенством и монаштвом ваљевске Епархије, служиће Свету Архијерејску литургију у Храму Васкрсења Господњег у 8.30 часова.
 
Полазак Духовске литије је у 10.00 часова испред Храма Васкрсења Господњег у Синђелићевој улици. Литија ће се кретати Карађорђевом улициом-Улицом Војводе Мишића-до Храма Покрова Пресвете Богородице где ће се у 11.00 часова обавити резање славског колача и урезивање записа.
 
Члан Градског већа Александар Ранковић, на данашњој конференцији за новинаре, позвао је у име Града све Ваљевце да учествују у Духовској литији. „Очекујемо да ће Ваљево, као и предходних година, бити прелепо и у свечаном руху на велики празник Друге Тројице. Сви наши суграђани, од најмлађих до најстаријих, ово традиционално окупљање и Духовску литију већ доживљавају као нешто по чему је Ваљево препознатљиво“, рекао је Ранковић. Он је најавио и промоцију књиге која излази из штампе поводом славе Града под називом „Град Ваљево“ издавачког предузећа Колубара  аутора Здравка Ранковића. „Ова књига обухвата биографије 60 ваљевских председника општине и градоначелника као и важне датуме из историје града“, рекао је Ранковић.
 
Милован Теовановић, Архијерејски намесник други ваљевски, упутио је позив свим верницима да у понедељак обележе градску славу. Он је најавио да ће у Литији учествовати наши најмлађи суграђани малишани из вртића, ученици основих и средњих школа, представници Града, градских институција, припадници Војске Србије, Полицијске управе, представници Здравственог центра, спортских и културно уметничких друштава и многи други.
 
Током одржавања Духовске литије од 9.45 до 11.00 часова, привремено ће бити заустављен саобраћај у Синђелићевој, Карађорђевој и у Улици Војводе Мишића. 

Leave a Comment