У понедељак меморијална атлетска трка

Почетак » У понедељак меморијална атлетска трка » Вести » У понедељак меморијална атлетска трка
У име Организационог одбора Ненад Кузмановић је на данашњој конференцији за новинаре најавио предстојећу XIII по реду меморијалну атлетску трку “Генерал Ђукић“. И ове године манифестацију ће отворити основци и средњошколци у 10,30 часова. Главна трка ће стартовати у понедељак 28. октобра тачно у подне, а учествоваће војска, полиција, сениори и сениорке, јуниори и јуниорке, који ће трчати на старој добро познатој деоници Платани-Јовања- Платани дугој 10,5 километара.
 
Председник Савета манифестације др Јован Томић је подсетио да је генерал Светомир Ђукић био један од оснивача Српског олимпијског комитета, чији је био и први изабрани председник. Био је гимнастичар, тркач, скакач, пливач, веслач, стрелац, вешт јахач…Генерал Ђукић је био организатор и бројних такмичења како у Србији тако и у Ваљеву.
 
Радован Костић председник АК “Металац“ говорио је о фонду награда. Поред Града који је определио 300.000 динара Костић је истакао да је Организациони одбор прикупио још трећину средстава.
 
“Из године у годину број учесника се повећава, тако да ове године очекујемо велики број учесника, чак и из иностранства“, нагласио је тренер АК “Металац“ Владимир Марковић Хари.
 
Највероватније ће учествовати и Ваљевка Ана Суботић, која је до сада највише победа однела у женској конкуренцији.
 
Ваљево чува успомену на генерала Ђукића неговањем лепе традиције организовања ове трке, јер је генерал Ђукић цео свој животни век посветио атлетици.
 
 
 

Leave a Comment